Igor Crnadak: Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH kojeg, pri tom, ne priznaje?! (Video)


Igor Crnadak: Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH kojeg, pri tom, ne priznaje?! (Video)

Šef Kluba poslanika PDP u NSRS dodao je da za 8 mjeseci još uvijek nijedna odluka Ustavnog suda BiH nije odbijena od strane sudova ili bilo koje druge institucije u Srpskoj.

Usvajanje Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, u Narodnoj skupštini Republike Srpske 28. juna 2023. godine je bio čista obmana od strane SNSD-a i Milorada Dodika, tvrdi Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u NSRS.

On je istakao da je dan nakon usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH u NSRS Klub poslanika PDP upozorio javnost da je SNSD usvojio ovaj zakon da ga ne bi primjenjivao i da bi sa njim trgovao sa strancima i sa liderima “Trojke”.

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini dodao je da se danas navršava 8 mjeseci od usvajanja navedenog zakona, a još uvijek nijedna odluka Ustavnog suda BiH nije odbijena od strane sudova ili bilo koje druge institucije u Republici Srpskoj, a strane sudije se i dalje nalaze u Ustavnom sudu.

“Apsurd svih apsurda i šlag na tortu svih obmana je informacija koju je nedavno na uvid javnosti dala predsjednica Ustavnog suda BiH, da je prije nekih mjesec dana predsjednik SNSD Milorad Dodik predao apelaciju Ustavnom sudu BiH. Da li treba išta više oko ovoga reći? Dakle, predao je apelaciju onom sudu za koji je NSRS usvojila zakon da neće provoditi njegove odluke. Najdirektniji i najteži mogući dokaz koliko se ne poštuju naše institucije, koliko se gazi NSRS i koliko se gazi narod koji je birao ljude u NSRS”, rekao je Crnadak.

Kaže da se postavlja pitanje i zašto nema zakona o nepokretnoj imovini.

“To je još jedno poigravanje. 26. septembra kao grom iz vedra neba čuli smo vijest da SNSD iz hitne procedure povlači ovaj zakon i da će ga na sljedećoj sjednici, nakon dorade, vratiti. Bilo je sjednica, ali baš ta sljedeća sjednica nikada nije došla. Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske i dalje nema, kao što nema ni odgovora zašto ga nema. Ali ta nepokretna imovina polako nestaje. Ne rasparčavaju je ni OHR, ni američka ambasada, nego SNSD. Imamo primjer Jahorine, gdje su preko 50 dunuma zemlje dodijelili jednom od lokalnih funkcionera SNSD”, dodao je Crnadak.

Video: Facebook.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter