-I ti ćeš dobiti metak u potiljak-: Novinaru prijećeno zbog emisije o proslavi Oluje (Video)


-I ti ćeš dobiti metak u potiljak-: Novinaru prijećeno zbog emisije o proslavi Oluje (Video)

Hrvatski novinar Domagoj Zovak, urednik satirične emisije Njuz Bar Prajm Tajm, dobio je prijetnje smrću preko društvenih mreža nakon posljednje epizode emisije, koja se bavila obilježavanjem godišnjice Oluje u Hrvatskoj.

Nakon te epizode koja se emituje i na N1, Zovaku je putem Fejsbuka poručeno: “I ti ćeš dobiti u metak potiljak, kunem se”.

Zovak je s istog profila i prije dobijao poruke, ali se uglavnom radilo o uvredama. Ovog puta, međutim, reč je o prijetnji smrću, a osim poruke da će “dobiti u potiljak”, muškarac je Zovaku poslao i red vožnje autobuske linije kojom je Zovak putovao godinama u posjetu porodici.

Novinar je cijeli slučaj prijavio policiji.

– Sjajno je što smo toliko napredovali kao društvo da je normalno kad na televiziji vidiš nešto što ti se ne sviđa, da se jednostavno, umjesto daljinskog upravljača, ljudi odluče za prijetnju smrću autoru emisije.Trebalo je dogurati do ovoga. Ali, malo branitelji koji otkazuju koncerte nepodobnim pjevačima, pa DORH koji ne goni one koji prijete, “jer su bili pijani i jer su branitelji”, pa predsjednica koja kaže da su prijetnje samo izraz nezadovoljstva i konačno dođemo do ovako olakog razbacivanja s prijetnjama smrću. Ja sam to sad prijavio – rekao je Zovak za N1 i dodao:

“Kao Vojko Vrućina, reka san NE MOŽE”.

VIDEO:


Izvor: Buka