I Srpska ima svog Arhimeda! -Otmeš od naroda 180 miliona, pa mu daš -pomoć- od 100 KM i tebi ostane 140 miliona-

I Srpska ima svog Arhimeda! -Otmeš od naroda 180 miliona, pa mu daš -pomoć- od 100 KM i tebi ostane 140 miliona-

"Otmeš od naroda kroz indirektne poreze 180 miliona. Podijeliš ''pomoć'' od po 100 КM i potrošiš 40 miliona, ostalo je 140 miliona. I onda glumiš dobrotvora i brigu o narodu. Istinska briga o narodu bila bi da je vlast smanjila PDV na osnovne životne namirnice i privremeno se odrekla akciza na gorivo. Istinska briga o narodu bila bi da kontrolišu marže i cijene, i strogo kažnjavaju trgovce koji neopravdano podižu cijene mnogih artikala'', izjavila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS.

Pandurevićeva napominje da je sindikalna potrošačka korpa u odnosu na prošlu godinu veća za 410 КM.

''Dakle, država mjesečno od porodice uzme 60 КM PDV-a samo na poskupljenjima, što je za godinu dana 720 КM. I onda očekuju da je narod toliko glup i da ne primjeti da mu je lopov ukrao novčanik sa 720 КM i onda došao uz riječi: 'Teško ti je, bez novca si, evo ti 100 КM'. Vlast koja brine o svom narodu ne vara, nego donosi sistemska rješenja da olakšaju život u krizi'', ističe Pandurevićeva.

Uništavanje Robnih rezervi, naglašava ona, zločin je prema narodu.

''Srbija danas reaguje iz Robnih rezervi i ograničila je cijene hljeba kako bi pomogla svima. Dok je tamo hljeb 80 feninga, kod nas je i preko dvije КM. U krizi većoj od one 2008.godine, režim u Republici Srpskoj nije poduzeo nikakve sistemske mjere, nego se hrane sa inflacijom jer su im rekordni prihodi u budžetima. Milo im je da imaju novca za dvorske firme'', podvlači Pandurevićeva.

Ona podsjeća i da su odlukom Savjeta ministara BiH o visini osnovice za obračun plata, funkcionerske plate povećane za 600 КM.

''Na svojih više od 5.000 КM plate, sebe su častili sa još po 600 КM, odbijajući drugo rješenje da se povećaju samo najniže plate. Narod nije slijep i glup da proguta takve trikove i obmane, i sasvim je sigurno da će na izborima kazniti ovako neodgovornu vlast. Odgovorna vlast bi se u ovakvoj krizi u potpunosti odrekla viška prihoda i ne bi otimala od osiromašenog naroda'', zaključila je ona. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter