I novo brojanje je farsa, lopovi se sami kontrolišu: Svjedočenje o krađi izbora u Doboju

I novo brojanje je farsa, lopovi se sami kontrolišu: Svjedočenje o krađi izbora u Doboju

Darko Pijunović kao posmatrač pratio je izbornu noć u Gradskoj izbornoj komisiji gdje je više puta upozoravao na niz neruglarnosti, a zbog  toga doživio i prijetnje predsjednika GIK-a Nenada Paleksića. U srijedu je prisustvovao na ponovljenim brojanjima 11 biračkih mjesta i kako kaže tek to je farsa.

Darko Pijunović navodi da je u 2 sata noću došao u Gradsku izbornu komisiju i da je odmah na ulazu video nepravilnosti. Od jednog biračkog mjesta vreće su totalno bile otvorene, nisu bile zapečaćene. Nakon toga se obratio predsjedniku GIKa Nenadu Paleksiću i te vreće su popisane i zapečaćene.

Kada je ponovo sišao na ulaz dolazilo je još nezapečaćenih vreća, pečati nisu provučeni kroz rupe kako treba, samo ovlaš stavljeni da se može lako skinuti.

Darko PIjunović navodi da je zbog stalnih nalaženja nepravilnosti da se predsjednik GIK vidno nervirao i ljuto obratio riječima da će završi pod zemljom ako tako nastavi, što je Pijunović shvatio kao vid prijetnje, da bi u srijedu nakon izbora na ponovljenim brojanjima Paleksić prišao Pijunoviću i rekao da nije mislio tako kako je rekao.

Pijunović je kao posmatrač u srijedu prisustvovao na ponovljenim brojanjima, on je prisustvovao na dva od 11 I ta brojanja naziva farsom.

Pijunović kaže: “To je tek farsa, tu ništa nije regularno. Otvori se jedno biračko mjesto, kao kandidat ima glas, a partija nema. Otvori se vreća, istrese napolje, nigdje listića tog nema i umjesto da se svi listići otvaraju, da se traži gdje je i šta je. Ne predsjednik izborne komisije tog biračkog mjesta Velibor Jerinić samo dopiše nulu tom kandidatu i zatvori to biračko mjesto. Ne daju da se priđe i pregleda.”

Pijunović je opisao i drugo biračkom mjesto na kom je prisustvovao. Tu su falila tri glasa za predsjednika i podpredsjednika RS. PIjunović navodi:

“Izbaciše vreću i istresoše na sto, nešto prebrojaše i evo ga gotovo, slaže se, pa gdje nađoste vi ta tri glasa, ne ne tu je to bilo, ništa se vi ne sikirajte, to je gotovo, paf novi zapisnik, stari zapisnik se vidi vidno prepravljan, novi je zapisnik, oni sad daju, prepravljaju i sad CIK kad dobije, dobija novi zapisnik u kom je sve uredno 100%, a ništa nije uredno u onim vrećama.

Da bi na kraju tu istu vreću za nivo predsjednika, ovlaš samo nabacili pečat odozgo, uopšte nisu provukli kroz rupe i zategli i ja prigovor predsjedniku GIKa Nenadu Paleksiću, a on n amene opet galamu-Šta ti stalno, ti samo neke nepravilnosti nalaziš. Pa čovječe evo zapečati ovu vreću kako treba sam mu odgvorio.

I on na to-Ništa se ne sikiraj to će oni u CIKu gore, što je znači vidan dokaz da će poslije tu vreću neko da otvori i da prepakuje, napravi da bude 100% regularno.”

U prostoriji u kojoj je prebrojava, navodi PIjunović, nalazila su se lica koja su ga napala prije izbora zato što je primjetio da dovoze više lica doktoru da dobiju potvrdu da im treba pomoć pri glasanju.

Paleksić mu je opet objašnjavao kako ne treba da se nervira, da pusti sve kraju, kako će umrijeti.... U prostoriji su bili prisutne osobe koje su optužene ili treba da budu optužene, a nije im presuđeno, navodi Pijunović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter