I koalicioni partneri shvatili da je SNSD prošlost - Otkazana poslušnost, usvojen rebalans budžeta Banjaluke

I koalicioni partneri shvatili da je SNSD prošlost - Otkazana poslušnost, usvojen rebalans budžeta Banjaluke

Odbornici otkazali poslušnost, bliži se kraj vladavine SNSD. Novi vjetrovi - Usvojen rebalans budžeta bez SNSD-a. Narodni poslanik LJubiša Krunić čestitao je gradonačelniku Banje Luke na usvajanju predloženog rebalansa budžeta. 

"Draškova pobjeda u Banjoj Luci u novembru bila je znak da idemo putem promjena, ali danas kada vidim da je skupštinska većina u najvećem gradu Srpske pokazala neslaganje po pitanju rebalansa budžeta i otkazala poslušnost SNSD, govori mi da je kraj njihove vladavine blizu"- rekao je Krunić. 

On je istakao da je ovo dokaz da su za gradonačelnika Stanivukovića interesi građana iznad svega.

Uprkos bojkotu SNSD-a, odbornici usvojili rebalans budžeta Banjaluke za ovu godinu.

U gradskoj skupštini Banjaluke danas usvojen rebalans budžeta, koji je od predloženog veći za 11 miliona KM.

Za rebalans budžeta danas su glasali odbornici svih stranaka, osim SNSD-a koji su nastavili da bojkotuju prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Zanimljivo je da su se i odbornici SNSD-a danas pojavili sa koalicionim partnerima na sjednici grada, ali su je napustili, jer oni uslovljavaju isplatom porodilja u iznosu od 500 KM.

Gradonačelnik Banjaluke je objasnio da su aktivnosti isplate u toku, jer sve porodilje nisu podnijele zahjtev za isplatu, koji je produžen do kraja godine.

Inače, odbornici SNSD-a od ranije bojkotovali su usvajanje rebalansa isturajući zahtjeve prema gradonačelniku Banjaluke, među kojima i onaj o isplati pomoći za sve zdravstvene radnike u tom gradu, iako su oni na budžetu Republike Srpske.

Na budžetu grada je Dom zdravlja, ali odlukom skupštinske većine iz gradskog budžeta pomoć su dobili i zaposleni u UKC-u Republike Srpske.

Koalicioni partneri SNSD-a vratili su se u skupštinske klupe i zajedno sa dbornicima opozicije izglasali rebalans budžeta Banjaluke.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter