Huavej Mejt telefon: Najjača kamera do sada, novi ekran, odličan dizajn (Video)


Huavej Mejt telefon: Najjača kamera do sada, novi ekran, odličan dizajn (Video)

Nova “Huawei Mate 30” linija je tu! Jedna od najisčekivanijih prezentacija godine odigrala se u Minhenu, a ekipa Blica je među prvima imala prilike da vidi najjače modele sa potpisom kompanije Huavej – Mate 30, Mate 30 Pro i Mate 30 Lite.

Kao što se nagađalo, glavne kamere na novim telefonima postavljene su u obliku kruga koji je Huavej nazvao Halo ring, a sve je inspirisano izgledom profesionalnih fotoaparata. Kamera zauzima i centralno mjesto na telefonu koji izleda impresivno i veoma moderno.

SuperSensing kamera je zvanični naziv kombinacije sočiva koji dolaze kod novih Mate telefona. Kod Mate 30 ona je kombinacija ultraširokugaonog sočiva od 16MP, Supersensing širokog sočiva od 40MP, telefoto sočiva od 8MP kao i laserskog fokusa.

Kod jačeg i većeg modela Mate 30 Pro ona ima takođe četiri sočiva. Dva su od po 40 MP, telefoto ima 8MP a kao četvrto je tu kao 3D senzor. Sočiva propuštaju do 40 odsto više svjetlosti što je primjetna promjena kod noćnih fotografija koje su i ranije bile jedna od glavnih prednosti Huavej telefona u odnosu na konkurenciju.

Ogroman je napredak i kod pravljenja video zapisa jer je ovo prva 40 MP “cine” kamera na nekom telefonu jer bilježi 4K 60fps snimke i to pri veoma slabom osvjetljenju. Takođe, sada, prvi put, može da se napravi i video sa blurovanom pozadinom dok je kadar izoštren na glavnom subjektu.

Uz telefon će moći da se kupi i gimbal za preciznije i stabilnije pravljenje snimaka koji će se automatski konektovati sa telefonom.

Novitet je i novi displej nazvan horizont displej sa zakrivljenjem od 88 odsto. Kod većeg modela Mate 30 Pro on ima 6.53 inčni Flex OLED ekran sa 2400 x 1176 i odnosom strana 18.4:9. Tu je smješten i usjek koji je manji nego kod prethodnih Huavej telefona, smanjen je sa 33 milimetra na 26,6 milimetara i tu je smještena 3D kamera, standardna selfi kamera ali i senzor koji detktuje pokret.

Zanimljivo je da sada postojii virtueno dugme kojima se može smanjivati i pojačavati zvuk ali i praviti selfi fotografije. To znači da je uklonjeno fizičko dugme za obavljanje ovih funkcija.

Telefon dolazi u ljubičastoj, zelenoj, crnoj i metalik sivoj boji, ali je dostupna i verzija u “vegan koži” pri čemu telefon ostaje vodootporan.

Baterija koja ide uz Mate 30 ima 4,200, a Mate 30 Pro 4,500 mAh.

VIDEO:


Foto naslovna: RAS Srbija
Video: Promo/YouTube
Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks