Hrvatski rukometaši na granici sa Srbijom napustili svoj autobus i prešli u srpski

Hrvatski rukometaši na granici sa Srbijom napustili svoj autobus i prešli u srpski

Rukometna reprezentacija Hrvatske u četvrtak od 18:00 sati igra kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Srbije u Beogradu, a domaćin ovog susreta čini sve napore kako bi se hrvatski rukometaši osjećali što sigurnije u njihovoj državi.

Izabranici Line Červara danas su nakon dva odrađena treninga u Osijeku krenuli put Beograda. Na granici sa Srbijom dočekala ih je policijska pratnja, a zbog sigurnosti hrvatskih rukometaša u glavnom gradu Srbije, odlučeno je da službeni autobus ostane na granici i da hrvatski rukometaši u Beograd dođu s autobusom srbijanskih registracija kako bi se spriječili eventualni napadi tamošnjih huligana. 

Ova odluka donesena je ponajviše zbog toga što su na Evropskom prvenstvu 2012. godine koje je održano u Srbiji hrvatski rukometaši napadnuti na izlazu iz Novog Sada. 

Dva saveza dogovorila su da će se obje utakmice igrati bez gostujućih navijača, a naredni susret Srbije i Hrvatske je 14. aprila u Zadru. 

Zanimljivo, s reprezentacijom Hrvatske u Beograd je otputovao i legendarni hrvatski komentator Drago Ćosić koji je zbog afere s ulaznicama dobio otkaz na HRT-u, a trenutno je uposlenik Rukometnog saveza Hrvatske.

 

Izvor: Klix.ba