Hrvati pakuju kofere sa SP u rukometu

Hrvati pakuju kofere sa SP u rukometu

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Danske 38:26 i ispala je sa SP.

Hrvatska je trebala pobijediti rasterećenu Dansku koja je osigurala prvo mjesto u grupi ali nije imala nikakve šanse.

Svjetski prvak bez bolesnog Mikela Hansena, i još nekoliko igrača koji su imali probavne teškoće, pomela je očajnu Hrvatsku i zasluženo ju poslala kući.

Katar je zajedno s Danskom otišao u četvrtfinale.

Katar je pobijedio Argentinu u ranije odigranom terminu i dao šansu Hrvatskoj da s pobjedom protiv 'nezainteresovane' Danske izbori plasman među osam najboljih. Međutim, ovakva rasturena Hrvatska nije imala nikakve šanse.

Hrvatska je počela dobro, imala je na početku i nekoliko puta +2, ali sredinom prvog poluvremena Danska je preuzela prednost i tu je praktički priči bio kraj.

Hrvatska je u prvom dijelu u napadu izgledala solidno, dok u obrani nismo mogli ništa obraniti. U drugih 30 minuta se sve raspalo i Hrvatska je drugo poluvrijeme odigrala kao grupa nezainteresiranim amatera koji su se slučajno našli na SP, piše Index.

Na poluvremenu je Danska imala 17:15, a u nastavak je ekipa Line Červara ušla slično kao i protiv Argentine. Dogodio se klasičan raspad sistema. Napad devet minuta nije mogao do gola, a u obrani je pucalo po svim šavovima i Danska je nevjerovatnom serijom u prvih deset minuta nastavka otišla do ogromnih +10. Do kraja utakmice Danska je mogla otići i preko 20 golova, ali to više nije bio ozbiljan rukomet.

Izvor: agencije