Hrvat oborio Ginisov rekord, gurao automobil 85 kilometara


Hrvat oborio Ginisov rekord, gurao automobil 85 kilometara

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak oborio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila, preguravši ga više od 85 kilometara i to brzinom od šest kilometara na sat.

Svoj poduhvat počeo je juče u 15 sati, kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni da zabilježe svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda, prenio je Večernji list.

Cilj je bio da za 24 sata Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma sa vozačem, ali on je rekord oborio jutros prije očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.

Iako je rekord već srušio, on će automobil gurati danas do 15 sati.

U samom startu zauzeo je izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosječnom brzinom od šest kilometara na sat.

Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.

“Moj cilj je stotka”, kaže Tomislav, čime najavljuje da vjeruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara.

Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svjetski rekord u dužini pojedinačnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dvije osobe.

 

Izvor:Tanjug