Hitno prekinuta sjednica Sabora zbog korone

Hitno prekinuta sjednica Sabora zbog korone

Predsednik Hrvatskog sabora prekinuo je danas sjednicu jer se jedna poslanica pojavila na zasjedanju iako je, navodno, trebalo da bude u samoizolaciji.

Naime, Daliju Orešković, predsjednik Sabora je podsetio da je njen klub Sekretarijatu Sabora 26. novembra uputio dopis da će ona biti sedam dana u izolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom.

- Vaš klub je juče uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji - vi i Anka Mrak Taritaš. Sad ste ovdje, o čemu se radi?, pitao je poslanicu.

- Ja sam u samoizolaciji kako je odredio ljekar opšte prakse, to je deset dana od kontakta koji sam imala sa zaraženom osobom, a kako ste vi sistem osmislili i kako se tih 10 dana računa, nije moja odgovornost - uzvratila je Orešković, prenosi Jutarnji list.

Predsjednik Sabora je odbacio takvo prebacivanje odgovornosti, pa joj ponovio šta je njen, Ženski klub pisao Sekretarijatu.

- Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?, upitao je on pa dobio negativan odgovor.

Onda ćemo prekinuti sjednicu da se utvrde činjenice, to neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja poslanika, poručio je predsjednik Sabora, pa prekinuo sednicu.

Po završetku pauze, utvrđeno je da Orešković, ipak, može danas prisustvovati sjednici Sabora. 

Izvor: b92