Hitlerov tjelohranitelj - Lično sam ubio Teslu po naređenju Firera (Video)

Hitlerov tjelohranitelj - Lično sam ubio Teslu po naređenju Firera (Video)

Lični Hitlerov tjelohranitelj, čovjek koji je oslobodio Musolinija, lovio Tita po Drvaru, savjetnik Nasera tvrdio je da je ugušio Nikolu Teslu.

"Ja sam ubio Nikolu Teslu po ličnom naređenju Adolfa Hitlera koji je procijenio da bi saveznici mogli da iskoriste njegova otkrića i dobiju rat" tvrdio je Oto Skorceni, pukovnik SS jedinica, komadant njemačkih komandosa u Drugom svjetskom ratu.

Ovo je Skorceni, ali i mnoge druge nevjerovatne stvari ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatog i kao Erik Orion) koji je o tome svjedočio u jednoj radio emisiji u SAD 2006.

Skorceni je tvrdio da je u januaru 1943. po ličnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala Njujorka odakle je, zajedno sa Rajnhardom Gelenom otišao u hotel u kome je Tesla živio, ugušio ga jastukom, da bi zatim ispraznivši sef sa obiljem vrijednih dokumenata, neopaženo otišao.

Iako je cijela priča bila potkrijepljena i dokazima u vidu "pune kutije za cipele fotografija Skorcenija" na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormanom, Mengeleom, Musolinijem i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Ko je bio Oto Skorceni?

Zvanični podaci navode da je rođen 12. juna 1908. u Beču, a da je umro 5. jula 1975. u Madridu. Karakterističan ožiljak preko desne strane lica, zadobio je na mačevanju.

Uspon Skorcenija je počeo u Drugom svjetskom ratu.

Ušao je sa tenkovskim jedinicama iz pravca Rumunije u Beograd 1941. Jedno vrijeme je bio stacioniran u Pančevu. Prekomandovan je na Istočni front sa koga se vratio kao nosilac "Gvozdenog krsta". Hitler ga postavlja za komadanta novoformirane jedinice komandosa, piše "Novosti magazin".

Lično je komandovao operacijom oslobađanja Musolinija iz zatvora, otmicom sina Mikloša Hortija, a bio je i u sastavu padobranskih jedinica koje su 1944. izvele Desant na Drvar, sa zadatkom da lično zarobi Josipa Broza Tita.

Skorceni je bio nerješiva zagonetka i za oklopne jedinice saveznika u Ardenima, a postoji i priča da je on trebalo da izvede operaciju "Dugi skok" i da u Teheranu likvidira Staljina, Ruzvelta i Čerčila u decembru 1943.

Skorcenijeva predaja

Prema riječima Skorcenija Hitler je smatrao da je važnije da eliminiše Teslu pa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu Fon Ertelu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorceni se predao saveznicima u maju 1945. godine sa tvrdnjom da je lično organizovao prebacivanje Hitlera iz Berlina "na sigurno" i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorceniju je suđeno ali je 1948. navodno pobjegao, krio se 18 mjeseci u Njemačkoj da bi se dokopao Španije gdje mu je general Franko dao pasoš. Skorceni je navodno bio i savjetnik više egipatskih predsjednika, pa i Nasera.

Bio je savjetnik Huana Perona u Argentini i tjelohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad.

Smrt pod velom tajne

U Madridu je 1975. po jednoj verziji umro od posljedica raka kičme, a po drugoj je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Već pomenuti Erik Breman je pak tvrdio da su Amerikanci Skorcenija, baš kao i mnoge druge poznate esesovce prebacili u SAD gdje su radili za njih. On tvrdi da je Skorceni umro 1999. i da je prisustvovao razvijavanju pepela iz njegove urne.

Skorceni je, navodno rekao i da je njemu i Rajnhardu Galenu, koji je poslije rata učestvovao u oragnizovanju CIA i BND (Zapadno-njemačke obavještajne službe) pomagao Teslin dugogodišnji asistent Džordž Šerf.

Skorcezi je trvrdio i da je Šerf ustvari špijun koga je još 1938. lično Hitler poslao u SAD sa zadatkom da "bude u blizini Tesle".

VIDEO:

 

Izvor: nezavisne.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks