Hitler je htio da sruši branu i potopi Slovene: Isplivao jeziv plan vođe nacista!


Hitler je htio da sruši branu i potopi Slovene: Isplivao jeziv plan vođe nacista!

Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i ovo je ostao samo još jedan neostvareni plan. Nacisti su planirali da potpuno potope Moskvu nakon što otvore branu kanala Moskva-Volga, stanovništvo bi raselili i istrijebili kako bi spriječili otpor. Hitler je takođe namjeravao da Sovjetski Savez pretvori u niz komesarijata Trećeg rajha, čime bi pobijedio Crvenu armiju.

Zigfrid Kaše, njemački ambasador u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, imenovan je za budućeg rajhskomesara za područja koja bi obuhvatala sjevernu i centralnu Rusiju, sve do Urala. Osim toga, baltičke države i okrug Baku takođe bi pripali Rajhu. Kaše je do kraja rata čekao trenutak u kojem bi njemački tenkovi ušli u Kremlj, što se nikada nije dogodilo. Pogubljen je 7. juna 1947. godine, nakon što je u Jugoslaviji osuđen za ratne zločine.

Volf-Hajnrih fon Heldorf, general SS-a i šef berlinske policije koji je postao bogat tako što je iznuđivao imovinu Jevrejima sredinom tridesetih godina 20. vijeka, bio je zadužen za porobljavanje i protjerivanje stanovnika. .

Nacisti su pretpostavljali da Sovjetski Savez ne bi bio u potpunosti poražen vojnim sredstvima, čak i nakon osvajanja prijestonice i velikih gradova, pa su planirali da stvore granicu koja bi značila da bi Sovjetski Savez izgubio 86 odsto naftnih resursa. Hitler je namjeravao da na novoj granici sa "ostatkom Rusije" izgradi stotine bunkera. Za uništenje Moskve tokom operacije "Tajfun" bio je zadužen Oto Skorceni, specijalista za posebne operacije koji će 1943. godine osloboditi Benita Musolinija iz zarobljeništva na planini Gran Saso. Nacisti su planirali da, nakon osvajanja evropskog dijela SSSR-a, azijski dio pretvore u niz "bezazlenih republika". U budućnosti, osvojene teritorije u Rusiji, Ukrajini i drugim dijelovima SSSR-a, trebalo je da kolonizuju njemački doseljenici ili lokalne manjine. Hitler je naredio da se više nikada ne dopusti stvaranje ikakve ruske države istočno od granice kojom se SSSR-u otimaju naftna polja. Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i ovo je ostao samo još jedan neostvareni plan.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: alo.rs/espreso.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks