Herceg Novi - Osudili karnevala Virusa Krunu


Herceg Novi - Osudili karnevala Virusa Krunu

Nakon što su, u skladu sa tradicijom, Tužilac i Branilac iznijeli svoje argumente, narod je presudio - Virus Kruna, "zulum gordi nad svijema zulumima", je krivac za sve nevolje Novljanki i Novljana a u protekloj godini. Tada je Sudija objavio: "Spasite svijet i zapalite beštiju"

Novskom karnevalu Virusu Kruni presuđeno je večeras i spaljen je na Trgu Nikole Đurkovića, čime je zvanično zatvoren 51. Praznik mimoze.

Nakon što su, u skladu sa tradicijom, Tužilac i Branilac iznijeli svoje argumente, narod je presudio - Virus Kruna, "zulum gordi nad svijema zulumima",  je krivac za sve nevolje Novljanki i Novljana a u protekloj godini. Tada je Sudija objavio: "Spasite svijet i zapalite beštiju".  

U optužnici, kako navode iz Opštine Herceg Novi, između ostalog stoji:  

"Ne puštajmo mi Koronu s nama u hod niz ulicu, spalimo je dok možemo, da ne pušti ođe klicu! Al to nije ponajgore i gorega ima, Virus Kruna što svakoga prisluškuje, snima! Nad svijetlim našim gradom bolest vlasti grmi, mrači; svjetlost Virus Krune tamne, zlom opija, strahom zrači. Plačne, grdne pomrčine - mogu l' one svjetlost kriti? Korone se one kriju, one će je razjariti! Plam će, vječno životvorni, blistat Novim naše zublje, Virus Krune istrijebimo do dubina, i još dublje! Jer Korona liči Kruni, stvar je baš kristalno čista, značenja su jasna, zato treba reći - skoro ista!"

Ulogu tužioca Rada Tomovića igrao je Dejan Đonović, branitelja Himza Četvrtine Saša Vidić, a sudije Gvozdena Višekrune Zoran Trojanović.

Suđenju je prethodio defile Gradske muzike i mažoretki, Mjesne muzike Đenović i orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kikinda od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića.

Iz Opštine podsjećaju da su ostali programi, kojima je trebalo da bude zatvoren ovogodišnji Praznik mimoze, otkazani u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, a poštujući zvanične preporuke o izbjegavanju masovnih okupljanja.

Izvor: vijesti.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks