-HE na Drini- plaćaju ceh odmazde SNSD-a

-HE na Drini- plaćaju ceh odmazde SNSD-a

Skupština akcionara „Hidroelektrana na Drini“ mora da vrati funkcionera DNS-a iz Rudog Dobrisava Milinkovića u Nadzorni odbor preduzeća, jer je njegova smjena bila nezakonita, saznaje portal CAPITAL. Osnovni sud u Višegradu je poništio odluku o Milinkovićevoj smjeni iz juna prošle godine, ocjenjujući da je to učinjeno bez opravdanog razloga te naredio da se Milinković vrati na mjesto člana Nadzornog odbora.

Iz „HE na Drini“ su na tu presudu podnijeli žalbu Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu koji ih je odbio, pa im nije preostalo ništa drugo nego da je sprovedu, što planiraju učiniti na zasijedanju zakazanom za 13. novembar ove godine. „Nalaže se upravi da po presudi Dobrisavu Milinkoviću isplati naknadu na ime štete u visini od po 500 KM mjesečno, počev od 17.06.2019. godine pa do 9.12. 2020. godine i izvrši uplatu svih doprinosa koji su propisani zakonom i da navedenom na ime troškova parničnog postupka plati iznos od 303,30 KM“, stoji u Prijedlogu odluke o ponovnom imenovanju.

Podsjećamo, nakon što je u Rudom 2018. godine formirana nova skupštinska većina predvođena SNSD-om i DNS-om, pokrenut je referendum na kojem su se iste godine građani izjašnjavali o povjerenju načelniku Rati Rajaku.

Nakon što smjena nije uspjela u SNSD-u su kao glavnog krivca prepoznali Milinkovića, a koji će kasnije postati savjetnik načelnika opštine.

Pored toga što je izgubio fotelju u Nadzornom odboru „HE na Drini“ bez stolice je ostao i u NO „HE na Trebišnjici“.

U izjavi za CAPITAL Milinković kaže kako nije istina da je „šurovao“ sa načelnikom te da mu nije pomogao da sačuva fotelju, već da u tom procesu nije želio da se svrstava ni na jednu stranu.

„Okrivili su nas (DNS) da se nismo maksimalno angažovali iako smo podržali opoziv. Međutim, podbacili su njihovi ljudi na lokalu koji su bili nesposobni da smijene načelnika. Sva krivica je spala na mene, zbog čega sam razriješen, a sud je pokazao ko je u pravu“, kazao je on.

Milinković je podnio tužbu i za smjenu u Nadzornom odboru „HE na Trebišnjici“, za što takođe očekuje  presudu u svoju korist.

Koliko će se Milinković zadržati u fotelji u Višegradu sve zavisi od SNSD-a. Jedna od najdugovječnijih koalicija u Srpskoj SNSD-DNS je pred raspadom, a stranka Milorada Dodika je više puta pokazala kako ne preza od toga da se obračuna sa svojim neistomišljenicima i bivšim partnerima.

Za njih presude ne znače puno, što su pokazali i na slučaju bivšeg direktora Inspektorata Republike Srpske Predraga Tomića, gdje bukvalno izvrdavaju ruglu zakone i pravosuđe.

Izvor: capital.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks