Hari: Toma Zdavković nije bio dobar pjevač, ali je imao dobre pjesme

Hari: Toma Zdavković nije bio dobar pjevač, ali je imao dobre pjesme

Bosanskohercegovački kantautor Hajrudin Hari Varešanović, žali što je muzička scena u regionu spala na niske rane.

“Muzika je danas izgubila na značaju. Jednim dijelom je postala ”background” alkoholu, drogi i nekim drugim stvarima. Ja ne mogu reći kako je to uspijevalo na onaj stari način, ali dakako da nije bilo kao što je danas. Nema užitka, nema LP ploča, kaseta, sve je izgubilo na vrijednosti. Pa prije je bio poseban užitak da dođeš kući, slušaš ploču, uživaš u muzici u notama, u doživljaju svega onoga što donosimo kroz note”, rekao je Varešanović koji je više od tri decenije na sceni sa svojom grupom Hari Mata Hari.

Svojevremeno je bio član žirija u muzičko-takmičarskom šou proramu Pinkove zvjezdice, ali napominje da takvi formati teško mogu stvoriti zvijezdu.

“Svjedoci smo nekoliko šou programa u našem regionu, a niko ne napravi karijeru. Ja sam sa sedamanaest godina počeo pisati pjesme i to je recept za uspjeh, odlučujući faktor ako ga tako možemo nazvati. Danas, a i prije su jako bitne bile pjesme. Toma Zdravković nije dobro pjevao, ali je imao najbolje pjesme svih vremena. Bitno je šta i kako. Bitno je naći identitet. Ostaviti pečat. Moj savjet mladima je da prave pjesme. Svoje pjesme”, zaključuje Hari.

 

Izvor: expressmag.ba