Haos u Podgorici: Milo se ne predaje lako! Đukanovićeve pristalice zasule kamenicama Parlament (Foto)


Haos u Podgorici: Milo se ne predaje lako! Đukanovićeve pristalice zasule kamenicama Parlament (Foto)

Skupština Crne Gore usvojila je danas po drugi put izmjene i dopune Zakona o predsjedniku kojima je predviđeno je da će se mandatarom za sastav vlade, ukoliko ga predsjednik države ne predloži, smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika.

Za usvajanje tog akta, glasao je 41 poslanik.

Učesnici protesta, predvodjeni DPS-om predsjednika Mila Đukanovića, SDP-om i SD-om, zvižducima su ispratili usvajanje zakona, a nakon toga su ka zgradi parlamenta, koju obezbjeđuju jake policijske snage, bacili kamenice i flaše, prenosi RTCG.

Ispred Skupštine je potom došlo do nemilih scena jer kad su zgradu parlamenta napustili poslanik FORCE Genci Nimanbegu i Suljo Mustafić, okupljeni građani su prema Skupštini počeli da bacaju kamenice, flaše, baklje…

Dvije osobe javile su se u Urgentni centar tvrdeći da su zadobile povrede ispred Skupštine.

Demonstranti su prethodno poručili da se izmjenama Zakona o predjsedniku urušava ustavni poredak i da to neće dozvoliti.

Protest građana ispred Skupštine Crne Gore organizovan je prije svega zbog protivljenja usvajanju izmjena i dopuna Zakona o predsedniku a demonstranti zahtijevaju i hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Foto: Novosti/vijesti.me
Izvor: vijesti.me/RTCG

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter