Haos u Nikšiću i Podgorici - Suzavac i marš ka kući Mila Đukanovića

Haos u Nikšiću i Podgorici - Suzavac i marš ka kući Mila Đukanovića

Širom Crne Gore nastavljaju se protesti zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a zabeleženo je i nekoliko incidenata.

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove Srpske pravoslavne crkve, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića, javlja portal "IN4S"

Na putu im se isprečila policija. Okupljeni su pozvali policajce da bace štitove.

Građanima je dozvoljen prolazak ka kući Đukanovića, ali da pri tome ne narušavaju javni red i mir i da se kreću trotoarom, te da se posle toga na miru raziđu.

Policija je, prenosi portal "IN4S" napala demonstrante u Podgorici i bacila suzavac koji se oseća i u stanovima, a navodno pokušava nasilno da upadne u Hram Hristovog Vaskrsenja.

Više stotina građana protestuje u centru Podgorice, uzvikujući parole "Milo lopove, ne damo ti svetinje", "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija" i "Hoćemo suzavac".

Pripadnici policije blokirali su put demonstrantima u Podgorici, kod zgrade Višeg državnog tužilaštva. Policija je upozorila okupljenje da imaju pet minuta da se raziđu, inače će biti primorani da upotrijebe sredstva prinude.

Okupljeni su prethodno kod zgrade Javnog servisa RTV CG gđe su održali minut ćutanja. 

Večeras se dogodio incident u Zeti kada su kamenicama gađani policajci, a i u Andrijevici - džip je naleteo na okupljenu masu. Srećom nije bilo povređenih.

Sporni zakon je usvojen u petak u crnogorskom parlamentu i za njegovo usvajanje su glasali poslanici vladajuće koalicije i opozicioni SDP. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Zakon o slobodi veroispovesti.

Izvor: mondo.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks