Haos u Ljubljani: Baklje na Parlament - Policija vodenim topovima rastjerala demonstrante (Video)

Haos u Ljubljani: Baklje na Parlament - Policija vodenim topovima rastjerala demonstrante (Video)

Protivnici mjere za sprečavanje COVID-19 večeras su se okupili na Trgu Republike u Ljubljani. Oni su kritikovali Vladu skandirajući da podnese ostavku.

Nakon dva sata zapalili su baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije, piše N1.

Demonstranti koji su se okupili danas na Trgu Republike u Ljubljani, imali su dva zahtjeva: promjenu mjera za sprečavanje virusa COVID-19 u preporuke i prijevremene izbore.

Prije protesta organizatori su pozivali na miran skup, no incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup.

Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta. Policija je  pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

Prisutni su zapalili navijačke baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije. 

Policija je večeras koristila suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante u Ljubljani okupljene protiv mjera uvedenih zbog korona virusa.

Demonstranti okupljeni na Trgu Republike u Ljubljani, kritikovali su vladu, skandirali da podnese ostavku, poslije čega su zapalili baklje i počeli da ih bacaju na parlament Slovenije.

Prije protesta, organizatori su pozivali na miran skup, ali se incident dogodio čim je jedan od prisutnih bacio bocu na jednog od policajaca.


 

Izvor: beta.rs/kurir.rs/N1/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter