Haos! Stiže novi Izborni zakon RS, zabrana djelovanja i aktivnosti CIK-u BiH na teritoriji Srpske (Video)


Haos! Stiže novi Izborni zakon RS, zabrana djelovanja i aktivnosti CIK-u BiH na teritoriji Srpske (Video)

Lokalni izbori u Republici Srpskoj će se sprovesti po Izbornom zakonu Republike Srpske koji će biti usvojen na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u četvrtak.

Ovo je obećano nakon sastanka vladajuće koalicije Republike Srpske gdje je zaključeno i da se u četvrtak na sjednici NSRS usvoji izvještaj Gideona Grajfa o Srebrenici.

Govoreći o Izbornom zakonu Republike Srpske lider SNSD-a Milorad Dodik je rekao da Centralna izborna komisija BiH neće moći da provodi izbore na prostoru Republike Srpske, a ukoliko pokuša da to urade, biće spriječeni da to urade.

On je rekao da će ukoliko Sud i Tužilaštvo BiH budu reagovali da će njihov rad biti zabranjen u Republici Srpskoj te da smatra da je zabijen "zarđali ekser u sanduk koji se zove Bosna i Hercegovina".

Osvrćući se i na zahtjev Centralne izborne komisije za kako je rekao 140 miliona KM, kazao je da se za taj novac može napraviti 50 škola i opremiti sve ambulante te da je "skandinavsko-njemačka firma već nabavila i uskladištila opremu". 

"Oni pričaju nama o demokratiji, neka dođu i probaju, sačekaćemo ih na granici" rekao je Dodik i dodao "šta ako ne priznaju izbore, to je njihov, a ne naš problem".

 

Foto naslovna: BN
Video: BN Televizija
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter