Haos na granicama BiH i Hrvatske zbog novih uredbi (Foto)


Haos na granicama BiH i Hrvatske zbog novih uredbi (Foto)

Formirala se kolona kamiona nakon što je Hrvatska prekršila Ugovor o graničnim prelazima sa BiH. Danas je donesena odluka kojom se zabranjuje tranzit kamiona na pet graničnih prelaza između BiH i Hrvatske.

Kilometarske kolone kamiona trenutno se protežu u blizini graničnih prelaza sa Hrvatskom. Prema određenim informacijama, neke kolone su duge čak i 10 kilometara.

Foto: ba.n1info.com

Podsjećamo, Hrvatska je danas donijela niz odluka, a jedna od njih je i ta da se kamionima zabranjuje prelazak iz BiH u Hrvatsku, na čak pet graničnih prelaza, što će zasigurno ostaviti katastrofalne posljedice po domaću privredu.

Dvije države su 2013-te godine utvrdile javne ceste i potpisale Ugovor o graničnim prelazima, kojeg je Hrvatska ovim putem prekršila.

Foto: ba.n1info.com

Donesena je i Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske.

- Ako je osoba preboljela Covid-19 unatrag 180 dana i ima potvrdu o preboljenoj bolesti te se unutar toga roka cijepila jednom dozom cjepiva, izuzeće od obveze prednošenja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa ili karantene produžava se do isteka šest mjeseci do cijepljenja, rekao je danas Davor Božinović, šef Nacionalnog stožera Hrvatske.

Ova odluka će vrijediti do 31. maja.

Foto naslovna: ba.n1info.com
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter