Grčevita borba SNSD protiv ukidanja akciza - Gorivo u BiH bilo najjeftinije u regionu a onda su Bakir i Dodik..


Grčevita borba SNSD protiv ukidanja akciza - Gorivo u BiH bilo najjeftinije u regionu a onda su Bakir i Dodik..

Gorivo u BiH bilo najjeftinije u regionu dok Milorad Dodik nije sjeo u restoran 'Barka' sa Bakirom Izetbegovićem i dogovorio povećanje akciza, kaže Pandurevićeva.

Nakon Radovana Viškovića, Zore Vidović, Snježane Novaković-Bursać i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić nastavio je sa omalovažavanjem i ponižavanjem građana. Uz priznanje da je gorivo u BiH najskuplje u regionu, a u maniru svojih prethodnika, Ćorić je izrazio bojazan da rješenje za smanjenje cijena goriva neće naići na odobravanje na nivou BiH, smatra Aleksandra Pandurević, član GO SDS.

"Sjede li nabrojani funkcioneri SNSD u istoj partiji sa Nikolom Špirićem, Sredojem Novićem, Dušankom Majkić i Lazarom Prodanovićem? Ako nisu znali, to su četiri delegata SNSD-a koja blokiraju ukidanje akciza na gorivo'', poručila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS, komentarišući Ćorićevu izjavu.

Ona podsjeća da je gorivo u BiH bilo najjeftinije u regionu dok Milorad Dodik nije sjeo u restoran 'Barka' sa Bakirom Izetbegovićem i dogovorio povećanje akciza.

''Izgleda da im je Izetbegović nešto sipao u kafu i opčinio ih, pa se i danas grčevito bore protiv ukidanja akciza. Кao da su omađijani, pa se takmiče ko će narodu izreći veću laž. Prvo je premijer Višković rekao da nije dobro da gorivo pojeftini jer bi navalili iz regiona, a onda je nadigrao sam sebe rekavši da bi akcize ukinuli da je Srpska nezavisna. Parirala mu je ministarka Zora Vidović saopštenjem da su SDS i PDP krivi što nisu ukinute akcize, da bi ih sve prekucala Novaković-Bursać izjavom da gorivo ne bi pojeftinilo i da se ukinu akcize. Кada smo pomislili da je okončano takmičenje za najbolju 'lovačku priču', uključio se ministar Ćorić sa strahom da nivo BiH neće dozvoliti pojeftinjenje goriva'', podsjeća Pandurevićeva.

Ona dodaje da delegati SNSD-a već mjesecima blokiraju ukidanje akciza i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice.

''Tri i po mjeseca koriste proceduralne cake da onemoguće ukidanje akciza i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice što je predložio predsjednik SDS Mirko Šarović. Ne zanima njih narod niti inflacija koju su oni podstakli,  jer se bore za svaki fening u budžetu kako bi imali novca za kupovinu glasova pošto znaju kako su radili i da radom nisu zaslužili nijedan glas'', poručila je Pandurevićeva.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter