Gradonačelniku Doboja se -ne sviđa- udruženje roditelja sa četvero i više djece pa finansira svoje, ono sa troje?

Gradonačelniku Doboja se -ne sviđa- udruženje roditelja sa četvero i više djece pa finansira svoje, ono sa troje?

Umjesto Udruženja roditelja sa više djece, 4 plus, grad Doboj odlučio je da finansira novoosnovano Udruženje roditelja, 3 plus.

Udruženje 4 plus u Doboju postoji godinama a nikada nije postalo udruženje od lokalnog javnog interesa. Iako je na republičkom nivou Udruženje 4 plus udruženje od javnog interesa od 2015. godine. Umjesto toga grad Doboj je odlučio da finansijski i na druge načine podrži novoosnovano Udruženje 3 plus, “Ponos”. To udruženje osnovano je u julu prošle godine i, zanimljivo, odmah je prepoznato kao udruženje od javnog interesa.

Zanimljivo, na čelu novoosnovanog Udruženja 3 plus nalazi se član SNSD-a Marina Protić, žena koja je na posljednjim izborima u Doboju bila član biračkog odbora u ime te stranke. Ranije je kao i Jerinić bila član dobojskog SDS-a.

Udruženju roditelja sa troje i više djece “ponos” odmah po osnivanju pristupio je i gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, kao otac troje djece.

“Raduje me evo što sam i ja danas postao član udruženja Ponos. Potpisao sam pristupnicu i pozivam sve roditelje koji imaju troje i više djece da posatnu članovi udruženja”, rekao je u julu Boris Jerinić a prenio je Glas Srpske.

Inače, na čelu Udruženja 4 plus je Olivera Nedić koja je i jedini opozicioni odbornik u skupštini grada Doboja kao član PDP-a.

Jerinić je u julu rekao da je cilj osnivanja novog udruženja taj da i roditelji sa troje djece imaju mogućnost da budu dio udruženja.

Grad Doboj nije odgovorio na naša pitanja u vezi sa finansiranjem dva udruženja roditelja i koliko koje udruženje dobija iz budžeta grada.

Slično kao u Doboju, objavila je BN televizija, prije izvjesnog vremena sa udruženjima roditelja učinjeno je u Trebinju. I tamo je, pored Udruženja 4 plus, osnovano Udruženje 3 plus koje je naprasno postalo miljenik lokalne trebinjske vlasti.

Foto naslovna: Gerila.info/Gradska uprava grada Doboja
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter