Građani podržali našu iskrenost i kaznili izdajnike

Građani podržali našu iskrenost i kaznili izdajnike

Građani su prepoznali i podržali našu iskrenost i želju da mijenjamo autokratski način vođenja grada, da zaustavimo kriminal i korupciju, ali istovremeno građani su željeli da kazne izdajnike i preletače", kaže prof.dr Mirjana Orašanin.

-Pokušaj vladajuće strukture da eliminiše SDS sa prostora Semberije ipak nije uspio. Stranka se konsolidovala, pojačala novim kadrovima, od kojih većina ranije nije bila politički angažovana i izašli smo na izbore. Vodili smo čistu kampanju, predstavljali naš program i naše vizije razvoja grada, bez uvreda i ružnih riječi.

Kaže ovo za Srpskainfo ekonomista i odbornik SDS u Skupštini grada Bijeljina Mirjana Orašanin.

- SDS jeste uspjela da odbrani Bijeljinu i jeste trijumfovala na ovim izborima. Imamo gradonačelnika, ali i tri odbornička mandata. Možda smo mogli i nešto više, ali s obzirom na sve što se dešavalo uoči izbora moramo da budemo zadovoljni postignutim - kaže ona.

Na pitanje koje su to prepreke koje su SDS spriječile da ostvari bolji rezultat, kad je riječ o broju odbornika, ona je kazala da je formirana je nova politička partija, i to od strane dotadašnjeg rukovodstva SDS, funkcionera i članstva. u Bijeljini.

"Treba imati na umu i nedostatak novca. Sad kad sve to saberemo jasno je zašto moramo biti zadovoljni. Pobjeda Ljubiše Petrovića za gradonačelnika za mnoge je bila iznenađenje. Građani su prepoznali i podržali našu iskrenost i želju da mijenjamo autokratski način vođenja grada, da zaustavimo kriminal i korupciju, ali istovremeno građani su željeli da kazne izdajnike i preletače", kazala je ona.

Prema njenim riječima to je bilo presudno za pobjedu kandidata SDS-a  za gradonačelnika, dr Ljubiše Petrovića.

Ona ističe da je Bijeljina grad koji ima veliki potencijal za razvoj, od geografskog položaja, razvijene infrastrukture, do 50.000 hektara obradivih površina, pet univerziteta...

"Potrebno je oporaviti javna gradska preduzeća, uvesti linije gradskog i prigradskog saobraćaja uz subvencionisanu cijenu za učenike, studente i penzionere. Po modelu javno-privatnog partnerstva i koncesija treba riješiti pitanja javne rasvjete, komunalnog otpada, toplifikacije grada, garaža, parkinga i mnogo drugih stvari", kazala j e odbornica SDS u gradskom parlamentu.

Na pitanje kako vidi trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj, prof. dr Mirjana Orašanin kaže da je epidemija virusa korona dovela cijeli svet, pa i našu zemlju, u tešku epidemiološku, ali zbog preduzetih mjera i tešku ekonomsku situaciju.

Navodeći da su epidemijom virusa korona najviše pogođeni sektor usluga smještaja, prehrane, trgovine, transporta i skladištenja robe... mikro, mala i izvozno orijentisana preduzeća, ona naglašava da postoje i određeni sistemski problemi koji su postojali i ranije, a danas se predstavljaju kao posljedice epidemije, kao što su pad industrijske proizvodnje i porast rada na crno.

"Naša privreda je mala, sa ograničenim tržištem i ograničenim resursima, otvorena prema zemljama u okruženju sa kojima ostvaruje spoljnotrgovinsku saradnju, pa na taj način poslovna aktivnost u RS uveliko zavisi i od stanja u tim zemljama. Oporavak naših spoljnotrgovinskih partnera pozitivno će uticati i na oporavak naše privrede", kazala je Orašanin.

Izvor:rtvbn