Grad Majami želi da dozvoli korištenje Bitcoina

Grad Majami želi da dozvoli korištenje Bitcoina

Grad Majami nastoji da prihvati Bitcoin u svom poslovanju. Po riječima gradonačelnika Frensisa Suareza, to je potez koji bi mogao donijeti profit u smislu privlačenja tehnoloških kompanija.

Gradska komisija je odobrila, na prijedlog gradonačelnika, da se Bitcoin koristi za plaćanje gradskih radnika, a stanovnicima i kompanijama da izvršavaju plaćanje naknada i poreza s kriptovalutom.

Suarez je istakao da Majami nastoji da postane tehnološki grad, te se pozicionira kao jedan od tehnološki najnaprednijih gradova u Sjedinjenim Američkim Država.

Iako početni korak uključuje pronalazak kompanija koje će olakšati transakcije Bitcoinom, gradonačelnik želi da investira ograničene količine budžetskih sredstava u Bitcoin.

“Čvrsto vjerujem da će, kada (i ako) Amazon i (ili) Apple usvoje Bitcoin kao strukturu plaćanja, stvari ubrzati jer u tom trenutku govorimo o vrlo velikom obimu transakcija koje mogu koristiti ovu kriptovalutu”, rekao je Suarez, te dodao da gradske vlasti žele da budu u vrhu i ispred drugih kada kriptovalute dobiju veći značaj. 

Izvor: nezavisne.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter