GP -Krajina- i -Kaldera- na sudu zbog 200.000 KM duga - Čuveni Milenko Čičić suvlasnik u obje firme


GP -Krajina- i -Kaldera- na sudu zbog 200.000 KM duga - Čuveni Milenko Čičić suvlasnik u obje firme

Firme GP “Krajina” i “Kaldera Company”, u kojima značajno učešće ima laktaški biznismen Milenko Čičić, završile su na sudu zbog duga od 200.000 KM.

Građevinsko preduzeće „Krajina“, čiji je najveći akcionar Čičić, tužilo je „Kaldera Company“, u kojoj je on jedan od suvlasnika.

GP „Krajina“ je tužbu podnijela prošle godine, a predmet spora je nerealizovani avans koji je dala „Kalderi“ 2017. godine.

Naime „Kaldera“ je trebala da uredi vanjski dio stambeno – poslovnog bloka i podzemne garaže u Aleji centar u Banjaluci koji je gradila „Krajina“ i za to je dobila avans, ali radove nije izvršila.

„Početak radova je bio planiran odmah po uplati avansa, a završetak krajem septembra 2017. godine. Kako tuženi nije izvršio radove, tužilac ga je pozvao da vrati primljeni avans, koji on nije vratio te se na taj način neosnovano obogatio“, navodi se u tužbenom zahtjevu.

„Kaldera“ je tužbeni zahtjev osporila smatrajući da „Krajina“ traži mnogo veći iznos od onog što je stvarni dug, ali je napomenula da je spremna da vrati dug i predložila mirno rješenje ovog spora.

Ročište za glavnu raspravu zakazano je za 20. oktobar, rekli su za CAPITAL u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

Podsjećamo, kompanija „Prointer“ preuzela je krajem 2019. „Kalderu“ od Milenka Čičića, nakon što joj je „Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS) uplatila više od 10 miliona KM za udio u „Hidroelektranama Bistrica“.

Piše: Marina Čigoja Ljubojević
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter