Gordana je bila komšinica teroriste iz Beča

Gordana je bila komšinica teroriste iz Beča

Komšinica teroriste iz Beča Kujtima Fejzulaija rekla je da je na stepeništu zgrade srela Fejzulaija šest sati prije napada u centru grada. Kako prenosi portal "Jutarnji list", u pitanju je Gordana Nikolić (68). "Nasmijao mi se, čak mi je pomogao sa kesama iz prodavnice. Bilo je to oko dva popodne. Ja sam izašla iz lifta sa kesama, a on je silazio niz stepenice. Potrčao je prema meni da mi pomogne. Rekla sam mu da mogu sama, ali je insistirao da mi odnese kese do vrata stana. Činio se sretnim, nasmijanim. Malo smo razgovarali, sve je izgledalo normalno", ispričala je Nikolić.

Kad ga je posljednji put vidjela, na sebi je imao crne, šire pantalone i majicu s kapuljačom, što ukazuje da se u međuvremenu vratio u stan i presvukao u bijelo. Nikolić dodaje kako joj je loše kad se sjeti da je živjela pored terorista.

Ostale komšije kažu da nikada nisu bili u njegovom stanu, ali da pretpostavljaju kako se radi o malom jednosobnom stančiću. "Oko tri popodne toga dana, vidio sam ga u blizini zgrade s dvojicom muškaraca s bradama", rekao je jedan komšija i dodao da je Fejzulai bio povučen. "Strašno je to što je živeo tako blizu svih nas. Sve donedavno sam svaki dan viđala ljude obučene u islamsku odjeću kako se okupljaju u jednoj sobi u zgradi nasuprot naše. Ne znam je li Fejzulai tamo išao, ali ti susreti su počeli da se održavaju prije godinu dana, ali posljednjih sedmica ih nisam vidjela", ispričala je komšinica Silvia Nemeth.

Izvor: jutarnji.hr/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks