Gdje su razlike između policije i mafije? Objavljen Plan rada na rasvjetljavanju ubistva Radenka Bašića

Gdje su razlike između policije i mafije? Objavljen Plan rada na rasvjetljavanju ubistva Radenka Bašića

Slobodan Vasković objavio je na svom blogu Plan rada na rasvjetljavanju ubistva Radenka Bašića. Bašić je ubijen 21. marta ove godine u Prijedoru dok je polazio na posao u prijedorsku Policijsku upravu. Plan je zanimljiv javnosti jer je u njemu tačno navedeno koja lica treba da budu privedena u policijske stanice. Nekoliko dana kasnije na desetine lica je prebijeno u policijskum stanicama o čemu je Gerila info već pisala u martu ove godine.


Foto: Slobodan Vasković/Plan rada

U Planu rada je vidljiv spisak lica koje treba privesti, mnogi su od ranije poznati policiji i imali su probleme sa zakonom ali su mnogi bez osnova 26. marta ove godine, u sklopu istrage ubistva inspektora Radenka Bašića, brutalno prebijeni. Neki od njih su nakon prebijanja tužili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policiju. Vasković je objavio kako Plan rada i pored insistiranja još nije dobio glavni republički tužilac republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Miodrag Bajić.

Iz Plana rada koji je objavljen a ima jedanaest stran vidljivo je da su hapšenja i sprovođenje plana potpisali najviši funkcioneri policije Republike Srpske.


Foto: Slobodan Vasković/Potpisi funkcionera Policije

Nakon ubistva Radenka Bašića akciju policije je na neki način medijima najavio Milorad Dodik, član Predsjedništva iz Republike Srpske. On je tada rekao da ne smije biti milosti u obračunu sa kriminalom.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter