Fudbalski savez Hrvatske otkrio zbog čega ih tereti FIFA - Hoće li biti kažnjeni? (Foto/Video)


Fudbalski savez Hrvatske otkrio zbog čega ih tereti FIFA - Hoće li biti kažnjeni? (Foto/Video)

Fudbalski savez Hrvatske otkrio je zašto im preti kazna Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Iako se u principu znalo za šta FIFA tereti Hrvate, stiglo je saopštenje iz Saveza u kom su naveli dve stvari:

"HNS je prijavljen zbog diskriminušućeg i ksenofobičnog ponašanja dela hrvatskih navijača na utakmici protiv Kanade, kao i transparenata takvog sadržaja", piše u saopštenju.

Podsećamo, hrvatski navijači vređali su Milana Borjana, golmana rođenog u Kninu koji je kao dečak napustio rodni grad zbog operacije "Oluja" tokom koje je proteran veliki broj civila srpskog porekla.–

Pored pogrdnog skandiranja, na tribinama je i bio transparent u kom su se hrvatski navijači podsmevali Borjanu i njegovoj tragičnoj sudbini: "Knin 1995, niko ne beži kao Borjan".

Disciplinski postupak je otvoren, videćemo i da li će Hrvatska biti kažnjena.

Izvor: b92.net

FIFA: Hrvatska pod istragom!

FIFA je objavila da je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vređanja Milana Borjana.

Tokom utakmice drugog kola Svetskog prventva u Kataru između Hrvatske i Kanade, navijači Hrvatske vređali su golmana Kanade Milana Borjana.

Golman Crvene zvezde je rođen u Kninu iz kog je morao da izbegne sa porodicom kao dečak zbog operacije "Oluja" tokom koje je proteran veliki broj civila srpskog porekla.

"Borjane, Turčine, napuši se kur*ine", "Žena ti je kur*a Borjane", "Ustašo, Borjane" uz zastave na tribinama koje su jasno ukazivale na zločin nad Srbima.

Kako prenosi "Associated Press", FIFA je i zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog ovih incidenata i za sada nije poznato da li će, kada i kako Hrvati biti kažnjeni.

Foto naslovna: AP Photo/Themba Hadebe
Izvor: b92.net

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter