Francuz se ne boji prokletstva: Žiru odabrao broj dresa u Milanu


Francuz se ne boji prokletstva: Žiru odabrao broj dresa u Milanu

Iskusni napadač predstavljen u novom klubu. Iskusni francuski napadač Olivije Žiru (Olivier Giroud, 35) novi je igrač Milana. "Rosoneri" su za njegov dolazak iz Čelzija platili milion eura, a transfer bi mogao porasti za još milion zbog raznoraznih bonusa.

Francuz je već zadužio broj na dresu - 9, pokazavši da se ne boji prokletstva. Naime, u Milanu je taj broj postao simobol neuspjeha. Još od legendarnog Filipa Inzagija (Filippo Inzaghi), koji se oprostio 2012. godine, "devetku" su nosili brojni fudbaleri, ali bez mnogo uspjeha. Jedino je Andre Silva s tim brojem na leđima došao do barem deset golova.

Bili su tu Aleksandre Pato (Alexandre), Alesandro Matri (Alessandro), Fernando Tores (Torres), Matija Destro (Mattia), Luiz Adriano, Đanluka Lapadula (Gianluca), Andre Silva, Gonzalo Iguain (Higuain), Krištof Pjontek (Krzysztof Piatek), zimus i Mario Mandžukić, ali su svi poklekli pred prokletstvom.

Vidjet ćemo kako će se snaći iskusni Žiru koji je napustio Čelzi nakon što je minute za igru dobijao na kapaljku. Istina, u svjetsku prestonicu mode nosi medalju osvajača Lige prvaka.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter