Fajnal-for stigao u Beograd, niko neće ulogu favorita

Fajnal-for stigao u Beograd, niko neće ulogu favorita

Učesnici završnog dela turnira Evrolige obratili su se javnosti na konferenciji za štampu koja je održana na Kalemegdanskoj tvrđavi. Treneri i po jedan igrač svake ekipe složili su se da će Fajnal-for u Beogradu biti kruna sezone i da na ovakvim turnirima nema favorita. Završnica Evrolige igra se u Štark areni od 18. do 20. maja.

Nakon uvodne reči gradonačelnika Beograda Siniše Malog i prvog čoveka Evrolige Đordija Bartomeua, koji su prezadovoljni što je baš Beograd prestonica evropske košarke ovih dana, reč su preuzeli akteri elitnog takmičenja.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović izrazio je veliko zadovoljstvo što se baš u Beogradu održava ovaj turnir i izjavio da je poseban osećaj biti ovde.

"Veoma sam srećan što se nalazim u Beogradu, što pre svega mogu da provedem vreme sa Dimitrisom, Pablom i Šarunasom. Sigurno je da neće biti lako, najveća dilema će mi biti gde da ih izvedem večeras. Veoma sam srećan jer vidim prijatelje na Fajnal-foru", uz osmeh je izjavio Obradović.

On je dodao da, uprkos pritisku, "razmišlja samo o utakmici sa Žalgirisom i tome kako odigrati polufinalnu utakmicu". 

Njegov protivnik u polufinalnoj utakmici je ekipa Žalgirisa, koju sa klupe predvodi Željkov "učenik" Šarunas Jasikivičijus, koji je izjavio da je ponosan na svoje igrače.

"Kao trener koncentrišem se na osnovne stvari, napredujemo dan po dan, ovo je jedan veoma dug proces. Verujem u svoje igrače, koji žele da rade i napreduju, za nas je najbitnije da idemo korak po korak, što radimo čitave sezone", izjavio je Šarunas.

U drugom polufinalu sastaju se CSKA i madridski Real. 

Trener CSKA Dimitris Itudis izjavio je, između ostalog, na srpskom jeziku da se on i njegovi igrači ne plaše pritiska i toga što nisu favoriti za osvajanje Evrolige.

"Pritisak je sastavni deo posla, nešto od čega ne treba bežati. Kao trener velikog kluba i ne razmišljam o pritisku, on je tu da nas samo učini boljima, ne samo u košarci. Ne bavim se kladionicama, ali u neku ruku mi je i drago što u polufinale ulazimo čak i kao autsajderi", izjavio je Itudis.

Najtalentovaniji igrač u Evropi Luka Dončić, na pitanje "da li očekuje podršku srpske publike, s obzirom na to da je direktno 'oteo' titulu Srbiji na EP", rekao je:

"Da, naravno, očekujem. Ja sam zvezdaš, volim Srbiju i Beograd, u kojem sam mnogo vremena provodio kao klinac", izjavio je Dončić.  


Izvor: RTS