Ex Yu - Srpski pjevači u Hrvatskoj za noć zarađuju basnoslovne honorare


Ex Yu - Srpski pjevači u Hrvatskoj za noć zarađuju basnoslovne honorare

Srpski pjevači na tezgama u Hrvatskoj zarađuju za veče basnoslovne honorare! Pojedinim srpskim pop i folk zvijezdama gazde klubova u Makarskoj za dva sata pjevanja isplaćuju čak 12.000 evra.

– Pjevači dobijaju lijepe honorare u Hrvatskoj, od pet, šest pa sve do 12.000 evra za veče. Obično pjevaju dva bloka po sat vremena sa jednom dužom pauzom. Lukas i Karleuša u klubovima u Makarskoj uzimaju po 12.000, Dragana Mirković i Željko Joksimović po 10.000, Prijovićka 5.000 – priča poznati srpski estradni menadžer koji je želio da ostane anoniman.

U jednom poznatom klubu u Makarskoj ovog ljeta Srbi nastupaju bukvalno svakog vikenda, a izvor smatra da je to zato što Hrvati luduju za srpskom muzikom.

Uglavnom Hrvati dolaze da slušaju srpske folkere, a ima i dosta ljudi iz Austrije i Njemačke. Ove godine su dosta traženi i bosanski izvođači, prije svih Buba i Jala.

I sami pjevači kažu da vole da zapjevaju u Hrvatskoj jer znaju da će tamo dobro napuniti džepove.

– Već 12 godina svakog ljeta pjevam u Makarskoj. To mi je jedna od najboljih ljetnjih svirki. Imam mnogo prijatelja širom primorja – objašnjava Saša Matić.

Sa njim je saglasna i Dragana Mirković, koja početkom avgusta ima zakazan nastup na Hrvatskom primorju.

– Ja sam prije svih naših pjevača počela da pjevam u Hrvatskoj i meni su zaista otvorena vrata u svim zemljama bivše Jugoslavije. Svuda sam rado dočekana – rekla je pjevačica.


Izvor: kurir.rs