Evo kako da obrišete svoj Fejsbuk nalog

Evo kako da obrišete svoj Fejsbuk nalog

Na svijetu trenutno ima oko 2.8 milijarde Fejsbuk naloga, ali to ne znači da i dalje nema onih koji su zabrinuti za svoju privatnost.

Bilo da je to glavni razlog, ili ste jednostavno shvatili da vam ova društvena mreža oduzima previše vremena, postoje načini da deaktivirate svoj Fejsbuk nalog ili ga potpuno obrišete, ali prvo bi trebalo da sačuvate sve podatke koji vam mogu zatrebati.

Ovi podaci obuhvataju sve ono što Facebook “zna” o vama – fotografije, poruke, arhive, objave i slično. Kako biste došli do njih, moraćete da otvorite društvenu mrežu na računaru.

Nakon toga, odaberite meni u gornjem desnom uglu, pa onda “Settings & privacy”-> “Settings” -> “Your Facebook information”.

Ovdje možete da odaberete i tačno šta želite da preuzmete sa interneta, pa kada vaši podaci budu spremni, Fejsbuk će vas obavijestiti.

Kako da deaktivirate nalog

Ponovo odaberite “Settings & privacy”-> “Settings”, a zatim “Deactivating or deleting your Facebook account”.

Fejsbuk će vas obavijestiti da će vaš nalog privremeno biti deaktiviran, kao i da to znači da vaše ime i fotografije neće više biti prikazani. Takođe, nećete moći ni da koristite Okulus proizvode, ali mesindžer će vam i dalje biti dostupan.

Sve ovo možete da vratite jednostavno tako što ćete se ulogovati u svoj nalog, i nastaviti kao da se ništa nije ni desilo.

Kako da obrišete nalog

Na istom mjestu kao i deaktivacija, nalazi se i opcija za brisanje naloga, dakle koraci su isti: “Settings & privacy”-> “Settings” -> “Deactivating or deleting your Facebook account”.

U ovom slučaju, platforma će vas obavijestiti da će vam biti obrisan i mesindžer, sve poruke, kao i svi podaci koje ste dijelili putem Facebooka, kao i sve informacije u vezi sa Okulusom, piše b92.

Izvor: b92/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter