Žestoka svađa na Kolegijumu, Rankić i Stevandić na ivici sukoba, Zakon o progonu istine ide u proceduru (Video)


Žestoka svađa na Kolegijumu, Rankić i Stevandić na ivici sukoba, Zakon o progonu istine ide u proceduru (Video)

Gotovo dva sata danas je trajala sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, koju je obilježila žestoka rasprava i sukob vladajućih, potpredsjednika Narodne skupštine Petka Rankića iz Socijalističke partije i predsjednika Nenada Stevandića. Rankić smatra da ga vlast i kolege iz rukovodstva Skupštine ponižavaju i imaju nepravedan i nekorektan odnos, da nemaju poštovanja, a nakon burne rasprave i niza međusobnih uvreda na ivici fizičkog sukoba Rankić je ljutito napustio sjednicu Kolegijuma.

Stevandić je od Rankića tražio da skine treptače sa vozila, koje je navodno kupio na pijaci, te zabranio da prelazi službenim vozilom u Srbiju, na šta je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske odgovorio da su kadrovi Ujedinjene Srpske u Bratuncu i Podrinju korumpirani i umiješani u kriminal, te da je direktor Pošta Srpske Miladin Radović, kadar Ujedinjene Srpske, ostao dužan novce narodu za otkupljene maline, te glasove koje su kupovali pred opoziv bivšeg načelnika Srđana Rankića, inače Petkovog bratića.

Rankić je ljutito napustio sjednicu, i stiče se utisak da će podnijeti ostavku na funkciju potpredsjednika, jer je, pošteno govoreći, u više navrata nepravedno ponižen javno od strane Stevandića.

Režim ne odustaje od Zakona o progonu istine koji se pogrešno naziva kriminalizacija klevete, i ovu tačku su uvrstili u Dnevni red.

Detaljnije u snimku konferencije za novinare nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Stevandić se preznojavao na konferenciji za novinare, izbjegavao odgovore na pitanja novinara…

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter