ERS preuzima sve kupce, distribucije dužnicima prijete tužbama

ERS preuzima sve kupce, distribucije dužnicima prijete tužbama

„Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS), odnosno Direkcija za javno snabdijevanje, sutra završava preuzimanje kupaca od pet distributivnih preduzeća koja će ubuduće naplaćivati samo mrežarinu i nove priključke.

Direkcija u ovaj posao ulazi potpuno rasterećena jer je distributivnim preduzećima, koja sada postaju Operatori distributivnog sitema (ODS), ostavila obavezu da se raskusuraju sa potrošačima za sva dospjela potraživanja do marta.

Zbog toga iz Banjaluke, Doboja, Bijeljine, Trebinja i Pala stiže poziv da se računi za mart plate u što kraćem roku, ali i sva ranija dugovanja. U suprotnom, najavljuju tužbe.

“Pozivamo vas da u najkraćem mogućem roku izmirite račune za utrošenu električnu energiju za mart 2021. godine, kao i sva zaostala dugovanja za električnu energiju i zateznu kamatu do martovskog računa. Uplate do konačnog izmirenja duga molimo da izvršite na iste brojeve žiro-računa koje ste koristili do sada, kako bismo izbjegli pokretanje postupka pred nadležnim sudom za naplatu potraživanja”, saopšteno je iz elektrodistributivnih preduzeća u Srpskoj koja u ovom obliku postoje još danas.

S obzirom da je Direkcija za javno snabdijevanje preuzela kupce, oni će se sada obraćati njima kada su u pitanju reklamacije računa, dok će se ODS-u javljati u slučaju kvarova i kada žele da se priključe na mrežu.

Piše: Dejan Tovilović

Izvor: capital

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter