Epl predstavio novi Ajfon sa 5G mrežom


Epl predstavio novi Ajfon sa 5G mrežom

Novi Ajfon testiraće da li Epl može da nastavi sa nizom potrošačkog uzbuđenja oko 5G mreže, čija brzina prenosa podataka premašuje mreže prethodnih generacija

Kompanija Epl predstavila je u utorak 13. oktobra novi Ajfon 12 sa bržom povezanošću na 5G mrežu, kao i HomePod Mini pametni zvučnik, piše Rojters.

Novi Ajfon testiraće da li Epl može da nastavi sa nizom potrošačkog uzbuđenja oko 5G mreže, čija brzina prenosa podataka premašuje mreže prethodnih generacija.

Android telefoni Samsunga već su ranije počeli da nude nove mrežne mogućnosti unutar 5G sistema.

“Uvešćemo 5G u cijelu našu liniju Ajfon modela”, rekao je izvršni direktor Epla Tim Kuk tokom predstavljanja novog uređaja.

“Danas je početak nove ere za Ajfon”, dodao je.

No, kako piše Rojters, Epl se nalazi u osjetljivoj poziciji da mora napraviti uzbuđenje oko 5G mreže među svojim korisnicima, jer za mnoge od njih ovo će biti prvo iskustvo sa 5G mrežom koja se u Sjedinjenim Državama nalazi godinama daleko od dostavljanja dramatične brzine za većinu korisnika.

Godišnji događaj predstavljanja novih uređaja dolazi sa mjesec dana kašnjenja zbog pandemije Kovid-19 koja je, kako piše Rojters, omela Eplovu dobro podmazanu mašinu za dizajniranje i predstavljanje novih proizvoda.

Izvor: Rojters/vijesti.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks