Epilog krize u BiH: RS se neće otcijepiti, ni nestati; Nema trećeg entiteta, ni dominacije Bošnjaka 


Epilog krize u BiH: RS se neće otcijepiti, ni nestati; Nema trećeg entiteta, ni dominacije Bošnjaka 

Epilog Krize: RS se neće otcijepiti, ali ni nestati; Treći entitet neće biti uspostavljen; Dio bošnjačkih političara neće uspjeti ostvariti svoj cilj - dominaciju jednog naroda nad drugima

Ušli smo u završnu fazu rješavanja problema u BiH. Akceleracija kida "meso" onima koji su krizu u BiH izazvali, njenim domaćim akterima, ali i onima, opet iz BiH, koji smatraju da mogu iskoristiti veliko ubrzanje kako bi ostvarili svoje antidržavne planove, zaogrnute nevješto brigom za BiH.

Djeluje dramatično, traumatično, na rubu sukoba, sa tendencijama ka ratu.

Rata neće biti. Incidenti u BiH su realni, jer je i previše toga izmaklo kontroli onih koji su zaoštrili krizu kao nož.

Sve čemu prisustvujemo, sukobu oko svakog stava, oko onog što bi možda trebalo da se desi, oko onog što se ni ne dešava, oko bilo čega što onim koji su započeli krizu padne na um…,  samo su dijelovi jedne krize koja je dostigla gigantske razmjere i mora da se razriješi veoma brzo; U naredna tri do četiri mjeseca, najkasnije.

Premda se lokalni politički akteri iz BiH upinju iz petnih žila da pokažu kako su itekako u svemu bitni, gotovo da su potpuno nebitni.

Njihovo ubjeđenje da su Zemljina Osa i da Planeta rotira oko njih samo pokazuje koliko daleko su se odmakli od sopstvenog uma.

Svi domaći politički akteri u BiH koji lože lomaču na kojoj bi da spale one koje smatraju neprijateljima, završiće zajedno na njoj. Neki veoma brzo, ostali, najkasnije na sljedećim opštim izborima.

Neću uopšte ulaziti u to šta je ko kome rekao i na koji način kako bi pokazao sopstvenu bitnost u BiH, privrženost BiH, borbu za BiH, jer je to besmisleno, budući da to naši lokalni politički bilmezi koriste samo da bi zagadili javnost i prikrili sopstevni amaterizam koji je golim okom vidljiv u samoj BiH, ali i u Regionu.

Ubijeđen sam da će epilozi velike krize biti oni koje sam i ranije navodio: RS se neće otcijepiti, ali ni nestati; Treći entitet neće biti uspostavljen; Dio bošnjačkih političara neće uspjeti ostvariti svoj cilj - dominaciju jednog naroda nad drugima.

U detalju, sa političke scene zauvijek na marginu odlaze Izetbegović, Dodik i Čović. Koji su Krizu i započeli.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter