Epidemiološke mjere u Srpskoj: Dok jedni otkazuju koncerte drugi zakazuju opštenarodno veselje uz pečenog bika (Foto)


Epidemiološke mjere u Srpskoj: Dok jedni otkazuju koncerte drugi zakazuju opštenarodno veselje uz pečenog bika (Foto)

Uporedo sa promotivnom kampanjom kojom se želi ukazati na značaj vakcinisanja, kao i svakodnevnim izvještajima koji ukazuju na porast broja zaraženih virusom korona ali i povećanje broja umrlih od posljedica zaraze istim, u Republici Srpskoj se nastavlja i “kampanja neodgovornosti” u kojoj, naravno, prednjače političari i političke stranke.

Dok Vlada Republike Srpske poziva na vakcinisanje jer vakcinisanjem “čuvamo i sebe i druge”, dobojski ogranak vladajućeg SNSD-a, koji čini istu tu Vladu, poziva na opštenarodno veselje sa sve pečenim bikom i Bajom Malim Knindžom.

S druge strane, postoje i odgovorni pojedinci i grupe koji, svjesni realne opasnosti koju nosi virus korona, otkazuju unaprijed zakazane koncerte.

U suštini, neodgovornost i dvoličnost nisu nove pojave. Prije samo nekoliko sedmica SNSD je održao veliki politički skup na Kozari uprkos epidemiološkim mjerama koje su propisivale nadležne institucije.

Da ni iz “drugog tabora” nisu imuni na neodgovornost, pokazao je koncert na Trgu Krajine koji se održao samo nekoliko dana nakon skupa na Kozari.

Foto: Facebook SNSD/Skup na Kozari

Foto: Facebook Grad Banja Luka/Koncert na Trgu Krajine

Naravno. epidemiološke mjere se nisu poštovale u oba slučaja, samo što je, logikom političkih stranaka u Republici Srpskoj, jedan skup bio prema svim propisima, dok drugi nije. I obratno. Vjerovatno su trenutno zaraženi određenim dijelom posljedica nepridržavanja epidemioloških mjera na tim skupovima, samo je pitanje koji skup je bio “manje zarazan”.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter