Elvis Keljmendi pokrenuo domino efekt: Krimosi počeli padati, advokati se raspituju šta je sve otkrio


Elvis Keljmendi pokrenuo domino efekt: Krimosi počeli padati, advokati se raspituju šta je sve otkrio

Nakon što je Elvis Keljmendi pušten u kućni pritvor, a što je Raport preksinoć prvi objavio, u kriminalnom podzemlju nastala je panika.

Prema informacijama Raporta, koje smo preksinoć također objavili, Elvis Keljmendi je pristao na određenu saradnju s Tužilaštvom BiH.

To u suštini znači da je, kriminalnim žargonom rečemo, propjevao o svojim poslovima ali i drugima koji u umješani u kriminalne radnje.

I čini se da je Keljmendi već pokrenuo domino efekt.

Prije dvije noći “pao” je Adi Nukić. Čini se da je on domina koja će u pad povući i sve ostale. Nukić je poznati krimos i bombaš a bio je član grupe Elvisa Keljmendija.

Kako je Raportu rečeno, Nukić je pao upravo zahvaljujući informacijama koje je tužiocima dao Keljmendi.

Nakon što je to postalo jasno, da je Keljmendi postao saradnik, podzemlje se uzbudilo, a posebno onaj dio koji operira u RS. Navodno su se advokati brojnih krimosa već počeli raspitivati i “kopati” informacije o tome šta je Keljmendi sve ispričao i u kojem pravcu će istraga ići.

No, nije podzemlje jedino koje će imati nesanicu idućih dana.

Poznato je da je Keljmendi imao široku razvijenu mrežu unutar obavještajno-policijskih agencija. Zahvaljujući korumpiranim obavještajcima i policajcima Keljmendi je izbjegavao brojne akcije i nesmetano obavljao kriminalne poslove.

Sad je pitanje da li je Keljmendi pomogao tužiocima i da se ta korumpirana mreža rasplete.

Izvor: raport.ba

Raport saznaje: Elvis Keljmendi pušten u kućni pritvor. Pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH

Elvis Keljmendi pušten je iz pritvora i bit će u kućnom pritvoru, saznaje Raport.

Prema našim informacijama, Keljmendiju je Tužilaštvo BiH odredilo kućni pritvor uz druge ograničavajuće odredbe.

Kako nam je rečeno, Keljmendi je pušten jer je pristao na određenu saradnju sa Tužilaštvom BiH.

On je uhapšen 12. jula u akciji “Rez” koju je provodio MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem.

“Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga – kažu iz Tužilaštva BiH. Također, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih”, saopćeno je tad iz Tužilaštva BiH.

Keljmendijeva grupa pala je nakon razbijanja aplikacije Sky.

Izvor: raport.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter