Željko Avramović: Uzalud je gluvom šaptati i slepom namigivati!

Željko Avramović: Uzalud je gluvom šaptati i slepom namigivati!

Nije najveći uspeh đavola sto je ubedio ljude da ne postoji, već što je ubedio Srbe da Milorad Dodik brani Republiku Srpsku!

Analizirajući vladavinu Milorada Dodika, stekao sam utisak da je on u stanju da pokvari i komad armature. Prosto je neverovatno da je uspeo da razvali sve čega se dohvatio, a da su mu Srbi za to jos aplaudirali.

Republika Srpska nastala je uz ogromne žrtve i patnje, a na putu je da nestane uz aplauz vođi i komad jagnjetine i flašu piva koje on velikodušno daruje!

Jučerasnja rasprava pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa jasno je pokazala u kom pravcu ce ići spoljna politika Bajdenove administracije kada je u pitanju BiH.

Itekako zabrinjavajuća za Republiku Srpsku. Kažem za Republiku Srpsku iako je u prvi plan stavljeno ponašanje i delovanje lidera, a ne entiteta.

"Lideri žele zadržati vlast makar time zadržavali i državu. SAD moraju pomoći državama da krenu napred", poručeno je iz Vašingtona.

Srbi su Republiku Srpsku izjednačili sa Miloradom Dodikom.

Njegov problem je postao problem Republike Srpske. I nije to izabrao ni Vašington, ni Brisel, ni Sarajevo, več sami Srbi!

Više puta sam govorio da Milorad Dodik, u političkom smislu, ima 100 problema, a da Republika Srpska ima samo jedan, a to je Dodik. On je najveći proizvođač problema i spreman je na žrtvovanje svega da bi amortizovao, a ne rešio svoje probleme.

Sve svoje promašaje on opravdava recima da je bio u zabludi i da je bio naivan. Zbog toga što naivni i zabludeli vode Republiku Srpsku već 20 godina ona je na začelju Evrope u svakom segmentu.

Sada je i na pragu samouništenja.

Šta još treba da se dogodi da Srbi progledaju? Kakve poruke da se pošalju, da bi ih čuli? Ili će biti po onoj narodnoj "gluvom šaptati i slepom namigivati, uzalud je"???

Piše: Željko Avramović, politički analitičar iz Beograda

Izvor: rtvbn