Eliminacijom SDS-a upitan legitimitet Lokalnih izbora, stranci ponovo sve odigrali za Dodika (Video)


Eliminacijom SDS-a upitan legitimitet Lokalnih izbora, stranci ponovo sve odigrali za Dodika (Video)

Činjenica da je Centralna izborna komisija BiH ovjerila učešće na izborima svim političkim subjektima osim Srpskoj demokratskoj stranci, i to zbog sankcija i tzv „Crne liste“ Sjedinjenih Američkih Država, koje su uvedene prije 20 godina, zbog navodne mreže podrške osumnjičenim za ratne zločine koji su davno uhapšeni i osuđeni, govori za koga i dalje igra zapad, stranci i međunarodna zajednica. SDS je najveća opoziciona i druga po snazi politička stranka u Republici Srpskoj i zbog ovakve odluke doveden je u pitanje legitimitet Lokalnih izbora koji treba da se održe na jesen.

Činjenica da je Ministarstvo finansija SAD-a za svega nekoliko dana skinulo sankcije Integral-inženjeringu, dvorskoj firmi iz Laktaša bliskoj prvoj familiji koja radi najveće javne projekte i dobila je milijarde iz poslova od javnog sektora, a da SDS-u nisu skinute sankcije, iako su svi funkcioneri „utemeljivači“ koji su bili na čelu SDS-a u vrijeme kad su uvođene sankcije sada u SNSD-u i Dodikovom naručju, od Dragana Kalinića, Obrena Petrovića, Božidara Vučurevića do Borislava Bojića i Ognjena Tadića, SDS je nepravedno kažnjena i eliminisana, što je pokazatelj licemjernog i neprijateljskog odnosa međunarodne zajednice, Amerike i zapada prema SDS-u i opoziciji Republike Srpske.

Amerikanci mogu iz Dakote da pogode u metar neku metu u Iranu, Siriji i Libiji a politički toliko promaše da 10 godina prijete, gađaju i umjesto SNSD-a pogode SDS, koji je tobože kolateralna šteta a suštinski prava meta jer je cilj eliminisati i nanijeti štetu Dodikovim protivnicima a sa njim i dalje igrati igre miša i mačke, kako bi održali na vlasti svoje Mezimče i projekat, dašak svježine na Balkanu, što je on bio i ostao.

Velika nepravda učinjena je SDS-u ali i građanima Srpske, cijeloj opoziciji kojoj je ponovo nanijet žestok udarac od stranaca, ostavljena je bez Biračkih odbora širom Srpske, i tako ponovo omogućeno Dodiku da pokrade izbore, mnogo lakše nego prije 2 i 4 godine. Sada je ogoljeno zašto Šmit nije donio odluku o skenerima i video nadzoru na svim biračkim mjestima, već je indirektno eliminisao SDS, kakav je krajnji cilj i namjere.

Tužno je što su Kalaba i Prutina Bjelica glasali za eliminaciju SDS-a, a bošnjački član bio protiv, jer se izmjene Izbornog zakona koji je nedavno nametnuo Šmit, član 15 2. mogu različito tumačiti, i ova činjenica mnogo toga govori o stanju u društvu i srpskom nacionalnom korpusu. Uprkos teškoj situaciji moramo se boriti, do konačne pobjede, a nadam se da će rukovodstvo SDS-a naći izlaz iz krize i teške situacije, jer su i ranije od istih centara moći trpili velike udarce i nepravde.

O tamnoj strani i ulozi stranaca govorio sam i na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, možete pogledati u prilogu ispod ovog teksta..

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter