Želim u Tokio, nadam se održavanju Igara


Želim u Tokio, nadam se održavanju Igara

"Nadam se da će se Olimpijske igre u Tokiju održati po planu, planiram da idem u Japan jer nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju na Igrama", rekao je danas najbolji teniser sveta Novak Đoković.

On je na zvaničnoj konferenciji za medije u Melburnu, uoči starta ATP kupa na kojem Srbija brani titulu, poručio i da je sve u redu sa žuljem zbog kojeg je odigrao samo jedan set na egzibiciji u Adelajdu i da trenira normalno.

"Nadam se da ću imati priliku da ponovo učestvujem na Igrama jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj u istoriji. To je najveća čast, predstavljati zemlju na OI. Oduvek sam se lepo provodio, bio sam već tri puta i radujem se četvrtom“, rekao je Đoković.

Srpski teniser osvojio je bronzanu medalju u Pekingu 2008. godine, četiri godine kasnije u Londonu ispao je u polufinalu od Endija Marija i završio kao četvrti posle poraza od Del Potra u meču za treće mesto, a upravo ga je Del Potro savladao na startu Igara u Riju 2016. godine.

Srbija predvođena Đokovićem na startu ATP kupa u noći između ponedeljka i utorka igra protiv Kanade.

"Atmosfera je odlična, svi smo zajedno u kući, zabavljamo se, mnogo je smeha, dobre energije i druženja. Mislim da nam svima to pomaže ne samo za ATP kup, već i za Australijan open i nastavak sezone. Uvek se radujem nedeljama u kojima smo svi u ekipi, nadamo se novom uspehu“, poručio je Đoković.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks