Elektroprivreda RS je uništena zbog politike (Video)

Elektroprivreda RS je uništena zbog politike (Video)

Politika i loše rukovodstvo odveli su Elektroprivredu Republike Srpske na dno. Manipulacije sa rudarima, inženjerima nema, jer je to kadar koji iz ove zemlje odmah odlazi. Dosadašnji protesti nisu nas doveli za pregovarački sto, a zbog virusa korona sada sve stoji u mjestu, rekli su učesnici emisije Izazovi BN TV.

"Sa radnicima treba razgovarati, na njih se ne može poslati policija. Elektroprivreda je u kolapsu, ona nije u dobrom stanju", rekao je predsjednik Odbora sindikata “Elektroprivrede Republike Srpske” Zoran Mićanović.

Mićanović tvrdi da matično preduzeće ubire novac, te da je Elektroprivreda već privatizovana. "Politika i nedostatak struke su uništili sistem Elektroprivrede Republike Srpske", tvrdi predsjednik Sindikalne organizacije u “Elektro-Bijeljini” Milan Lukić. "Nekada je bio pojam raditi u Elektroprivredi, a danas je na tim radnim mjestima, koja se često opasna po život radnika, prosječna plata 1070 KM" ,kaže Lukić. 

Protesti koji su organizovani nisu urodili plodom, do razgovara nije došlo, a virus korona je spriječio dalji vid takve borbe radnika za svoja prava.

Ovo su odlučujući momenti kada se za Elektroprivredu može nešto učini, a ako ne dođe do saradnje, cijeli sitem bi mogao biti urušen, zajednički je stav učesnika emisije "Izazovi" BN TV. 

VIDEO:


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks