Ekskluziva! Serijal hacijende naših moćnika: Vila Srđana Rankića, načelnika Bratunca (Foto/Video)


Ekskluziva! Serijal hacijende naših moćnika: Vila Srđana Rankića, načelnika Bratunca (Foto/Video)

Nastavljamo serijal i putopis o hacijendama, vilama i objektima naših političara, tajkuna i moćnika, kako bi narod spoznao kako živi njegova vlastela, koju podržava i kojoj se divi. Nakon velikog i ekskluzivnog restorana porodice Elek i Nedeljka Eleka na Bežanijskoj Kosi u Beogradu, vrijednog nekoliko miliona evra, danas objavljujem vilu na rijeci Drini koju je sagradio Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac.

Iako je prije samo godinu i po dana postao načelnik, malo mu je vremena trebalo da se „snađe“ i stane na noge, pa je uz rijeku Drinu, na atraktivnoj lokaciji, sagradio vilu okruženu bedemima, do koje se može prići samo sa vode kako bi se vidjela jer je okružena visokim zidinama. Sve je urađeno „na nivou“, od kamena, inoksa, štampanog betona, čelika, skupe bravarije, pa se ne bi postidila da se nalazi na Ženevskom jezeru.

Zanimljivo da je njegov prvi komšija direktor Pošta Srpske i kadar Ujedinjene Srpske drug Miladin Radović, sa kojim je bio blizak al su sada ljuti protivnici. Stil gradnje je sličan, ne štedi se puno na materijalima, a karakteristični su visoki zidovi koji valjda imaju za cilj da vlastelu i aristokratiju ograde od plebsa i naroda, da ne mogu prići niti pogledati raskoš i stil života moćnika i vlastodržaca.

Sutra pogledajte vilu sa bazenom druga direktora Miladina Radovića, prilog koji ću emitovati sutra, a na linku ispod u video prilogu pogledajte vilu Srđana Rankića, načelnika opštine Bratunac…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter