Ej tugo! Samohrana nezaposlena majka 7 djece iz Vlasenice ne može djeci izvaditi pasoše za operaciju očiju (Video)


Ej tugo! Samohrana nezaposlena majka 7 djece iz Vlasenice ne može djeci izvaditi pasoše za operaciju očiju (Video)

I dok sa jedne strane bahata vlast baca 30 miliona maraka za 600 metara šestosjeda na Jahorini, desetine miliona maraka na softvere, hardvere i druge nepotrebne gluposti, mnoge majke, njihova djeca i porodice bore se za golu egzistenciju. Adrijana Mirković iz Vlasenice samohrana je majka sedmoro djece, a iako je suprug ostavio a ona nigdje ne radi dječicu je izvela na pravi put i svi su dobri i odlični đaci.

Djeca su više godina provela u mraku, jer je Elektro-Vlasenica zbog neplaćenih računa za električnu energiju isključila struju u porodičnoj kući, a kao posledica sinovima i starijoj kćerci oštećen je vid. Neophodna je operacija očiju u Beogradu, majka je uz pomoć humanitaraca prikupila neophodan novac, ali je problem da izvadi pasoš za sebe i djecu zbog birokratije i administritivnih problema.

Adrijana je rođena u Vukovaru i ima hrvatsko državljanstvo, a već godinama ne može da izvadi bilo kakav dokument zbog imovinskog spora. Kuća, koju su dobili kao višečlana porodica, napravljena je na bošnjačkoj zemlji zbog greške lokalnih vlasti, što je uzrokovalo probleme. Apelujem na lokalne i republičke vlasti da pomognu Adrijani i njenoj porodici da riješe probleme, izvade pasoše i odu na operaciju u Beograd, koja je neophodna da se uradi što prije kako se dioptrija ne bi povećala.

Svi oni koji žele da pomognu Adrijani i njenoj djeci mogu uplatiti novac na račun njenog sina Radenka Mirkovića u Novoj banci, na broj računa:

5554000050621014

Ili kontaktiraju Andrijanu na broj telefona 066338306

Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoći i podršci, jer sjajnu dječicu, koja su odlični đaci i sportisti, osvajaju medalje na takmičenjima, trebamo pomoći da imaju normalno djetinjstvo i uslove za život dostojan čovjeka.

Pogledajte video prilog iz Vlasenice i priču o samohranoj nezaposlenoj majci sedmoro djece koja se sama bori da djeci omogući normalno djetinjstvo…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter