E, moj ludi narode! Pavgord priznao da je uzeo novac od Binga i Bošnjaka za otimanje Alumine? (Video)


E, moj ludi narode! Pavgord priznao da je uzeo novac od Binga i Bošnjaka za otimanje Alumine? (Video)

LUDI NARODE – PAVGORD priznao da je uzeo novac od Binga i Bošnjaka za otimanje Alumine, u jeku tenzija, kako sam tvrdio, kao zalog za amnestiju krađe izbora

Vrijeme je majstorsko rešeto! Gordan Pavlović, vlasnik kompanije Pavgord, tužio me je zbog navodne klevete Osnovnom sudu u Zvorniku, kao i brojni drugi čelnici režima zbog pisanja o otimanju Alumine, kriminalu, korupciji i zakulisnim igrama. Zoran Stevanović je na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske govorio da njemu i Gociju crtam metu na čelu jer sam rekao da su, između ostalog, uzeli novac od Binga, Bošnjaka i bošnjačkih tajkuna za Aluminu, u jeku tenzija Banjaluke i Sarajeva, da je Naser Orić dolazio u Aluminu, gdje su ga vidjeli radnici, a onda je juče stiglo javno priznanje Gordana Pavlovića da je dobio novac iz Federacije, od Senada Džambića,  vlasnika Binga.

Vlasnik Pavgorda Gordan Pavlović, koji je potpuno preuzeo Aluminu, ne samo da je priznao da je dobio milione od Senada Džambića već da je to njegov veliki prijatelj za koga bi bio spreman dati bubreg!? Sada je svima jasno da je tačno ono što sam u više navrata govorio, kako je Alumina zalog koji se daje vodećim bošnjačkim tajkunima zbog uticaja koju je vlasnik Binga imao na CIK BIH na prethodnim Opštim izborima i uloge da se u zadnji čas odustane od ponavljanja izbora, uprkos dokazima o gruboj krađi i zloupotrebama.

Da građanima bude prostije, u jeku dizanja tenzija i dogovorenih igri vodećih srpskih i bošnjačkih političara na vlasti, tenzija Sarajeva i Banjaluke, teških optužbi i radikalnih najava, iza kulisa se postižu tajni dogovori, kako da se zlatna koka i najvažnije preduzeće Srpske, zvornička Alumina sa godišnjim prihodom od 400 miliona maraka i profitom od 28,5 miliona, otima od naroda, kako bi tajkuni i moćnici zgrnuli bogatstvo, a onda je plan, o kome sam detaljno pisao, da se predaje indirektno Bošnjacima.

Ludi narode, ako ti sada nije jasno šta se događa i da je istina sve što govorim i upozoravam godinama, o dogovorenim igrama, vezama, smišljenim tenzijama koje skreću pažnju javnosti da brutalne pljačke i otimačine, onda ne znam šta više treba uraditi da bi ljudi pogledali. U nastavku detaljniji osvrt u video prilogu i podsjećanje na tekst koji sam objavio 26.02.2023. godine, u kome sam najavio šta će se događati i nažalost već poslije 15 mjeseci pokazalo se da sam bio u pravu, jer se sve odvija po scenariju koji sam predvidio, kako će se izvlačiti novac, smanjivati prihode i profit, otpuštati radnici a na kraju Alumina predati Bingu i bošnjačkim tajkunima..

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

EKSKLUZIVNO – detaljna šema kako će Senad Džambić Bingo preuzeti Aluminu 26.02.2023.

U Crni petak za Aluminu, novi stečajni upravnik Fabrike glinice Birač Miodrag Petrović imenovao je  Zorana Stevanovića za novog člana i predsjednika Uprave Alumine, čime je trasirao put propasti fabrike i njene krajne predaju Pavgordu. Ništa od ovog se ne bi moglo desiti da mafijaška kriminalna grupa, oličena u frakcijama vladajuće stranke SNSD, nije imala direktnu podršku stečajnog sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini Dragana Mitrovića koji je munjevito razriješio Lazu Đurđevića i imenovao Miodraga Petrovića za novog stečajnog upravnika. Petrović je član SNSD-a i odani poslušnik Zorana Stevanovića.

Sramno je bilo gledati javno ponižavanje Okružnog privrednog suda Bijeljina od strane kriminalne organizacije, kada je javnost, dan prije postavljenja novog stečajnog upravnika u Biraču, znala i najavila koga će sudija Dragan Mitrović da izabere od silnog broja stečajnih upravnika. Javnost nije bila vidovita već su kadije podmićene i ucijenjene, ne sude i ne rade u skladu sa zakonom i u interesu naroda i države već su postali poslušnici režima i rade u interesu Mafije.

Korumpirani sudija  Mitrović, za koga Zoran Stevanović u sebi bliskim krugovima tvrdi da je u njegovoj šaci i da radi što mu naloži, nikako nije smio niti mogao da uradi ovakvu stvar bez znanja i prećutne saglasnosti predsjednice Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Božane Gužvić. Vrlo jednostavno, da Gužvićka nije direktno umiješana, pokrenula bi postupak suspenzije sudije Mitrovića, prijavila ga za kriminal Tužilaštvu, organizovala press konferenciju zbog zloupotrebe ovlaštenja a ne bi nijemo posmatrala drske zloupotrebe, uprkos javnim prozivkama i upozorenju javnosti.

Nema nikakve dileme da ona stoji na čelu ove šarade, da je ona ta koja je predala Aluminu u ruke Pavgordu i Zoranu Stevanoviću, naročito ako se ima u vidu da je sve isto uradila i sa velikim brojem bijeljinskih firmi koje je u stečaju pod čudnim okolnosti „kupio“ upravo fočanski Pavgord i kontraverzni vlasnik Gordan Pavlović.

Spriječio sam sve ranije nasrtaje i pokušaje otimačine Alumine, ustukli su mnogi jer sam ih uhvatio u otvorenom kriminalu, ali predsjednica Božana Gužvić i sudija Dragan Mitrović očigledno ne prezaju od monstruoznih radnji na štetu Alumine i Birača a u korist svojih saradnika Gordana Pavlovića Gocija i Zorana Stevanovića.

Koliko se žurilo ovoj kamarili da imenuju Stevanovića na čelo Upravnog odbora Alumine govori nevjerovatan podatak da je novi stečajni upravnik Birača Miodrag Petrović imenovao Zorana Stevanovića i prije nego što je sam zvanično upisan u registar APIF-a!

To se lako može provjeriti na sajtu APIF-a, gdje se može vidijeti da je Lazo Đurđević i dalje upisan kao zastupnik Fabrike glinice Birač. Ovo znači da je u petak, kada je imenovao Zorana Stevanovića, stečajni upravnik Miodrag Petrović nije smio bilo šta da potpisuje u ime Fabrike glinic Birač, pa je time počinio najmanje krivična djela lažnog predstavljanja ili zloupotrebe ovlašćenja.

Imaju korumpirana Gužvićka i Mitrović još prljavog posla i zadataka koji trebaju odraditi za Pavgord, jer im je namjera da ga hitno uvedu kao najvećeg povjerioca Fabrike glinice Birač. Kao krajnji kupac za Aluminu je već viđen Senad Džambić Bingo, vlasnik kompanije i trgovinskog lanca Bingo.

Senad je u kriminalnu transakciju kupovine potraživanja Republike Srpske unio nešto više od 20 miliona maraka i prema mojim informacijama dugo vremena već priprema kupovinu potraživanja sarajevskog BH Gasa prema zvorničkom Biraču koji iznosi oko 27 miliona KM. Zbirno, ova potraživanja prelaze polovinu svih potraživanja u stečaju Birača, a što sutra znači i većinski kapital u preduzeću.

Šema otimačine je ranije do detalja razrađena i dogovorena a epilog je sledeći! U narednih nekoliko mjeseci, slijede teške pljačke i izvlačenje novaca iz Fabrike Alumina na čelu sa Zoranom Stevanovićem, a pod budnim okom bijeljinskih kadija, koje će u međuvremenu uvesti Pavgord kao najvećeg povjerioca u stečaju Birača, koji dijelom djeluje u svoje ime, a djelom u ime Binga, da bi potom, Bingo isplatio Pavgordu stotine miliona KM za cijelu fabriku koja sigurno vrijedi više od 600 miliona KM.

Korimpirane kadije Okružnog privrednog suda u Bijeljni, ali i drugih sudova koji su pod kontrolom Mafije, su grobari zvorničke Alumine, koji svojim sramnim odlukama ugrožavaju hiljade radnih mjesta i života u Zvorniku, regiji Birač i istočnom dijelu Republike Srpske. Svaki korak znamo, i sudije u službi Mafije, ali i pravobranilac Milimir Govedarica, predsjednik Vlade Radovan Višković, koji pokušava da se pravi naivan i pilatovski pere ruke, ministri i drugi odgovorni moraju biti svjesni da će kad-tad odgovarati za drpske zloupotrebe i pljačku, kad se zarobljene institucije oslobode, jer je pravda spora ali dostižna.

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter