Džakula se ne predaje, očekuje novac od Savjeta ministara za kupovinu zgrade kuma Mile Radišića u Banjaluci (Video)

Džakula se ne predaje, očekuje novac od Savjeta ministara za kupovinu zgrade kuma Mile Radišića u Banjaluci (Video)

- Ako se ne nađu sredstva Uprava će odustati od te javne nabavke ako se nađu sredstva i ako se zadovolje svi zakonski kritereiji Uprava će nastaviti sa tim aktivnostima. Sve se radi po procedurama i u skladu sa zakonom - kazao je Džakula, Uprava za indirektno oporezivanje BiH već godinama je u žiži javnosti  zbog namjere da u Banjaluci za sjedište Uprave kupe objekat "Grand Trade" u vlasništvu kontroverznog biznismena Mileta Radišića.

- Uprava za te namjene već godinama na računu ima 36 miliona KM. Međutim, cijena nove zgrade je 98,5 miliona maraka što je za 63 miliona više od onog što je Uprava planirala - kazao je direktor UIO BiH Miro Džakula.


 
On očekuje da će im Savjet ministara BiH izaći u susret i odobriti dodatni novac za kupovinu zgrade.

"Saglasnost za kupovinu zgrade dao je Upravni odbor UIO BiH", kazao je on i dodao:

„Mi smo se obratili Savjetu minsitara za pomoć. Upravni odbor je dao saglasnost i sve drugo je iznad Uprave za indirekno oporezivnje. Ako se ne nađu sredstva Uprava će odustati od te javne nabavke ako se nađu sredstva i ako se zadovolje svi zakonski kriteriji Uprava će nastaviti sa tim aktivnostima. Sve se radi po procedurama i u skladu sa zakonom“, kaže Džakula u izjavi BN TV.

Treba podsjetiti da je Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine polovinom juna većinom glasova usvojio inicijativu poslanika PDP-a, Branislava Borenovića i Mire Pekić, kojom se od Savjeta ministara BiH traži da u roku od sedam dana ponište tender za kupovinu zgrade.

Međutim, Savjet ministara se ubrzo nakon tog zahtjeva oglasio kako nije učestvovao u kupovini objekta te da je to isključivo u nadležnosti Upravnog odbora ove uprave.

Poslanici Miladin Stanić (SDS) i Jelena Trivić (PDP) najavili su ranije da će održati proteste ukoliko dođe do kupovine Radišićeve zgrade za 100 miliona KM za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH, navodeći da se radi o koruptivnim radnjama u koje su umiješani i najviši predstavnici vlasti.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter