Dvostruka Dodikova izdaja i veliko poniženje - Gdje su nestali -Veliki Srbi- rusofili? (Foto/Video)


Dvostruka Dodikova izdaja i veliko poniženje - Gdje su nestali -Veliki Srbi- rusofili? (Foto/Video)

Besramnici nemaju nimalo stida i obraza, časti i skrupula, ni od čega ne prezaju da urade zbog ličnih i partijskih interesa, o čemu svjedoči dvostruka izdaja u samo jednom danu, u kome je ponovo ponižena i zgažena Narodna skupština Republike Srpske od strane režima SNSD-a i njegovih trabanata. Narodna skupština Republike Srpske prije dva mjeseca, na sjednici održanoj 21.6.2023. godine, usvojila je Zaključke u kojim se, između ostalog, ultimativno traži povlačenje srpskih predstavnika iz institucija Bosne i Hercegovine sve dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH a strane sudije ne zamijene domaćim.

Umjesto povlačenja usvojeni su „evropski“ zakoni, Zakon o Ustavnom sudu BiH nije u parlamentarnoj proceduri, Zaključci su pogaženi, Narodna skupština Republike Srpske ponižena, a izdajnici su prodali vjeru za večeru, pogazili i pristali na sve za šaku vlasti, povlačenje optužnice i funkciju ministra finansija, na koju je izabran Srđan Amidžić.

To nije sve. U Atini je Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH uz saglasnost Dodika i SNSD-a, potpisala antirusku Deklaraciju kojom se, između ostalog, osuđuje Rusija te se obavezali da uhapse Vladimira Putina, ministre Šojgua i Sergeja Lavrova, te druge čelne ljude Ruske Federacije ukoliko posjete BiH, a po optužnicama međunarodnih sudova. Ovo predstavlja takođe akt veleizdaje i zabijanja noža u leđa Rusiji, u koju se Dodik lažno kune, dajući i potpisujući dokument skupa sa predsjednikom tzv „Kosova“!

Nadamo se i priželjkujemo da sukob Rusije i Ukrajine, stradanje nedužnih i civila što prije prestane, ali ne može se otvoreno stati na stranu Zelenskog protiv Rusije, pod pritiskom zapada,  a istovremeno narodu prosipati priča. Zbog čega BiH, kao i zemlje Evropske Unije, prihvataju aršin da se Amerikancima ne može suditi za ratne zločine, osim u SAD, a sa druge strane prijeti Rusima da će biti hapšeni ako pređu granicu, a sve se događa u danu kada su Moskva i njeni aerodromi napadnuti i bombardovani. Zašto Amerikanci mogu da slobodno i nekažnjeno bombarduju Siriju, Libiju, Irak, Avganistan i druge zemlje, a Rusi nemaju pravo da štite svoj narod koji je žrtva antiruske histerije u Ukrajini.

Detaljniji osvrt u video prilogu …

 

Autor: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: Reuters/balkans.aljazeera.net
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter