Dvodnevni štrajk i otpor ugljevičkih rudara strahovladi urodio plodom: Poslovođa Benović vraćen na posao (Foto)

Dvodnevni štrajk i otpor ugljevičkih rudara strahovladi urodio plodom: Poslovođa Benović vraćen na posao (Foto)

Rudari iz Ugljevika dva dana su obustavili rad u rudniku uglja, nezadovoljni ponašanjem Uprave, te iskazivanjem solidarnosti prema poslovođi Tomislavu Benoviću. Naime rudari su izrazili negodovanje što je mehanizacija u lošem stanju, što nema dovoljno rezervnih dijelova i opreme, te su plate niske.

Rudarska i plata radnika u proizvodnji manja je od prosječne i plate administrativnih radnika, kojih je sve više, a sa radnicima se solidarisao i poslovođa Benović koji je predsjednik Sindikalne organizacije.

Da bi zastrašili rudare, natjerali da odustanu od zahtjeva, direktor i Uprava su smijenili Tomislava Benovića, koji je poslovođa skoro 30 godina, što je izazvalo gnjev i revolt rudara koji su u znak solidarnosti i podrške obustavili rad u Rudniku uglja. Posle dvodnevnog štrajka i otpora strahovladi, Uprava je popustila i vratila smijenjenog Benovića na staru poziciju poslovođe, a radnici su prekinuli štrajk i vratili se na posao.

Svaka čast rudarima koji su pokazali solidarnost, te pružili otpor Upravi i počeli da se bore za svoja prava. Uskoro detaljnije o anarhiji i katastrofalnom stanju u elektro-energetskom sistemu.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter