Duel između blogera Slobodana Vaskovića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića (Foto)


Duel između blogera Slobodana Vaskovića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića (Foto)

Milanko Kajganić: Nisam pronašao predmet u bazi podataka o kojem pišete; Nisam naredio tužiocima da ne rade…; Odgovor Kajganiću: Probajte predmet potražiti pod “Medical protect”, valjda se ne bojite Limuna; Preporuka Kajganiću: Manje se družite sa Milanom Tegeltijom, a više se posvetite ažuriranju baza, radu na Skaj predmetima i prestanite štiti velike narkodilere poput Nešića, Ace Makedonca, Miće Danilovića, Kostreševića…

Demanti Milanka Kajganića

Poštovani g.Vaskoviću,

U vezi Vašeg teksta objavljenog 14.10.2022.godine, u kojem navodite da sam spriječio tužioce da liše slobode lica Vicu Zeljkovica, Dejana Kusturića i Dejana Lukendića, osumnjičene da su počinili krivična djela vezana za zloupotrebe prilikom nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa Covid 19, želim da Vas obavjestim da sam provjerama u bazama utvrdio da predmet protiv navedenih lica za navedene zloupotrebe ne postoji u Tužilaštvu BiH. Samim tim nisam nikome mogao narediti da po navedenom postupa ili ne postupa.

Takodje, nisam zahtjevao od tužilaca da tokom predizborne kampanje ne postupaju u predmetima koji su im u zaduženju, jer su tužioci u tom dijelu potpuno nezavisni i samostalno donose odluke, u skladu sa stanjem svakog konkretnog spisa.

Što se tiče Vaših ostalih navoda iz predmetnog teksta, ostajem u potpunosti pri svom odgovoru koji sam Vam dostavio 19.09.2022.godine.

Molim Vas da, radi objektivnog informisanja javnosti, moj demant u potpunosti objavite na Vašem blogu.

S poštovanjem,

Milanko Kajganić

v.d. glavnog tužioca

Tužilaštva BiH

Odgovor na Netačne tvrdnje Milanka Kajganića

Poštovani g. Kajganiću, trebate ponovo provjeriti baze i to mnogo detaljnije nego što ste to učinili jutros. Izvjesno ćete naći predmet, kao i ime Tužioca koji je za njega zadužen. Znam kako se Tužilac zove, ali prepuštam Vam da sami dođete do tog otkrovenja.

Da bih vas uputio na pravi trag u bazama, trebate potražiti predmet i pod imenima Marinko Tomić (vlasik firme Euro-expres), Dejan Lukendić…

Evo vam još nekoliko podataka da preciznije potražite: “Medical - Protect”, Jovana Dučića 25. Naći ćete i Limuna u tim bazama, koliko hoćete.

Odvratno je što neistinama branite sebe, a samim tim i Dejana Kusturića, Vicu Zeljkovića, Dejana Lukendića, a, naravno i Marinka Tomića, odreda narkodilere i narkoprevoznike.

Da ste zaista pravi Tužilac, kao što niste, oni bi pooodavno bili iza rešetaka. Uostalom, imate sve dokumente u tekstu na koji se referišete, kao i drugim tekstovima koji su, kako mi se čini, mnogo konkretniji od baze podataka po kojoj ste tražili.

Naravno da ste na Kolegijumu tužilaca tražili da tokom predizborne kampanje ne postupaju u predmetima koji se tiču političara ili osoba vezanih za političare.

Zašto niste u demantiju pojasnili šta je sa predmetom “Vila”, na primjer i ko je, na primjer, Radoju Zviceru dao bosanskohercegovačke dokumente da iz Sarajeva pobjegne u Južnu Ameriku, odakle naređuje likvidacije?!

Što se tiče bilo kog navoda iz mog teksta o Vama, svaki mogu dokumentovati ili, pak, sa svjedocima potvrditi.

Preporučio bih Vam da počnete raditi svoj posao i manje se družite s Milanom Tegeltijom. Popijte nešto i za smirenje, za Vas tek slijede vrlo vrlo neprijatna iznenađenja - šifra “Doboj”!

I još detalj: Toliko ste "sposobni" da sam ja otkrio narkokrticu u Tužilaštvu BiH, vašu zamjenicu Dianu Kajmaković, a Vi o tome niste pojma imali. Imate još krtica, znam i ko su, ali nemojte da ja radim Vaš posao. Počnite raditi i prestanite iznositi neistine.

Slobodan Vasković

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Milanko Kajganić je, uprkos zahtjevu tužilaca, spriječio hapšenje narkodilera i virusnog profitera Vicu Zeljkovića, Dodikovog sestrića i njegove saradnike Dejana Kusturića, direktora Fonda zdravstva RS i Dejana Lukendića

Milanko Kajganić, vršilac dužnosti Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, zabranio je hapšenje Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika, Dejana Kusturića, direktora Fonda zdravstva i Dejana Lukendića, Zeljkovićevog sluge, zbog milionskih prevara tokom pandemije virusa COVID 19.

Kajganić je obustavio njihovo hapšenje, zabranio da se traži naredba suda, da budu uhapšeni, iako su Fondu zdravstva načinili milionsku štetu prilikom nabavki maski.

Učinio je to po dogovoru sa Milanom Tegeltijom, teškim kriminalcem, aktuelnim savjetnikom Milorada Dodika i nekadašnjim šefom VSTS koji je tu instituciju u potpunosti podredio narkodilerima, kriminalcima i zločincima.

Kajganićev razlog koji je naveo na sastanku sa tužiocima je da Tužilaštvo BiH “ne treba da utiče na rezultate izbora”, iako se desilo suprotno - Tužilaštvo BiH je nereagovajem i nehapšenjem teških kriminalaca iz vrha Režima u RS, kao i onih bliskih SDA i HDZ-u, dirketno uticalo na izborne rezultate, preciznije, monstruoznu izbornu krađu, jer ih je ostavilo na slobodi, a oni poništili volju naroda.

Još 29.09.o.g. objavio sam tekst da je istraga protiv Zeljkovića, Kusturića i Lukendića završena i da se očekuje njihovo hapšenje, ali do toga nije došlo zbog Kajganića i njegovog sluganskog odnosa spram Režima Milorada Dodika.

Nakon tog teksta, Zeljković je izjavio da će me tužiti, što je zaista smiješno i tragično i po njega i njegovog zaštitnika Kajganića. Posjedujem sve dokaze o pljački, pa će narkodiler Zeljković na ovaj ili onaj način završiti iza rešetaka.

To što Kajganić sada radi nikako ne znači da će Kusturić, Zeljković i Lukendić ostati na slobodi. Dapače, biće zatvoreni, a sa njima bi trebalo zatvoriti i Kajganića. 

On otvoreno štiti narkodilere, virusne profitere, a posebno ogavno je što je isti trojac zarađivao na nemoćnim i licima sa posebnim potrebama, jer su za njih nabavljali neupotrebljive pelene.

Posebno pitanje je da li je tada, sa pelenama iz Albanije, uvežena i veća količina narkotika, ali o tome u posebnom tekstu.

U nastavku oodsjećanje na ova dva nedjela pohlepnih Prokletnika koje štiti Kajganić, ali i neki drugi tužioci, jer nije samo v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH u funkciji zločinačkih organizacija. Još mnogo ih je, kao i sudija. 

Sve njih ću u nastavcima raskrinkati jednog po jednog.

Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS, Vico Zeljković, Dodikov sestrić i Dejan Lukendić uskoro iza rešetaka zbog milionskih prevara tokom pandemije COVID 19 (29.09.2022.)

Prokletnici: Vico Zeljković, samozvani “Banjalučki Arkan”, ostvaruje enormnu zaradu monopolom na prodaju pelena, najlošijeg kvaliteta, osobama sa posebnim potrebama, starim i nemoćnim licima; Bogati se na račun bolesnih uz podršku FZO RS i ministra (10.02.2019.)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Dodik&Kajganići: Danko Kajganić, rođeni brat v.d. Glavnog tužioca Milanka Kajganića, presuđeni je kriminalac koji nikad nije odležao kaznu; Krio se kod zločinca Ećima u Beogradu; Teško je polomljen u akciji policije 26.03.o.g., što je bila odmazda i prijetnja zbog saslušanja Dodika kao osumnjičenog u predmetu “Vila”, 22.03.o.g..; Od tada Dodik nije pozivan u Tužilaštvo BiH

Danko Kajganić

1. Danko Kajganić, teški kriminalac, rođeni je brat Milanka Kajganića, v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Danko Kajganić bio je sudski policajac, ali to mu nije smetalo da se bavi zelenašenjem. Zajedno sa “kolegom” Vinkom Kneževićem, takođe sudskim policajcem, Đorđem Ćulumom, kojeg sudski policajci često sprovode do zatvorskih ćelija, te Andrijom Čivčićem, nekadašnjim domarem u OŠ “Sveti Sava”, iznudili su od porodice Ranka Slijepčevića na ime zelenaških kamata 75.000 KM.

2. Prije toga su  Sudski policajci Kajganić i Knežević i njihov saučesnik Đorđe Ćulum pozajmili 29.000 maraka izvesnom Jovici Perkiću, sa mjesečnom kamatom od 15 do 20 odsto, a garant za vraćanje novca bio je njegov prijatelj Siniša Slijepčević..

3. Kako do Perkića nisu mogli doći, zelenaši “tipuju” Sinišu Slijepčevića prijetnjama iznuđuju 75.000 maraka.

4. Nakon što su pohapšeni, pravosnažno su presuđeni: Đorđe Ćulum je dobio 2 godine i 6 mjeseci, Danko Kajganić i Vinko Knežević tri godine zatvora, a Andrija Čivčić iz Banjaluke dvije godine zatvora.

Sud ih je obavezao da oštećenima vrate 46.000 maraka, koliko su oteli na ime zelenaških kamata.

Vrhovni sud RS-a povrdio je ovu presudu.

5. Međutim, umjesto u zatvoru, presuđeni Kajganić završio je u bjekstvu i nikada kaznu nije odležao. Kako se to desilo nije teško pretpostaviti.

6. Vrijeme je provodio na liniji Beograd-Novi Sad, ali je činjenica da je, dok se skrivao od odlaska u zatvor, najveći dio vremena bio zaštićen od Ljubana Ećima, zločinca iz Beograda i jednog od kumova Kavačkog klana u RS.

Ećim je već tada bio uveliko u teškim kriminalnim poslovima sa Miloradom Dodikom.

7. Presuđeni kriminalac Danko Kajganić se vratio u Banjaluku, a njegov brat Milanko izabran je, 20.10.2021. godine, za v.d. Glavnog tužioca BiH.

Milanko Kajganić mi je odgovorio da je tačno da je Danko Kajganić njegov brat, ali da on nema nikakvog dodira sa Podzemljem.

Međutim, njegov odgovor je veoma veoma upitan i, odgovorno tvrdim, netačan.

8. Milorad Dodik je 22.03. ove godine saslušan u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu BiH; Prije ulaska u Tužilaštvo pokazao je srednji prst novinarima.

Krajnji primitivizam olinjalog teškog zlotvora i kriminalca.

Da napravim malu digresiju - Taj njegov Srednji Prst još uvijek “putuje”, a završiće tamo gdje se Dodik najmanje nadao.

9. Poznato je da je Dodik naredio Akciju lomljenja desetina privedenih, ali ne i saslušanih osoba, pod navodnom sumnjom da su učestvovali u pripremi likvidacije Radenka Bašića, načelnika krim odjeljenja u PU Prijedor.

Tada jeste uhapšen Aleksandar Miljatović, koji se sumnjiči da je Bašića likvidirao 21.03. ove godine.

10. Ono što je javnosti nepoznato jeste da je u noći 26/27.03. priveden i Danko Kajganić, brat v.d. Glavnog tužioca Milanka Kajganića, i brutalno fizički polomljen.

Bila je to, izvan svake razumne sumnje, osveta Dodika i njegovog Narko”Generala” Siniše Kostreševića, direktora Policije, tužiocu Kajganiću zbog saslušanja Dodika, kao osumnjičenog, 22.03.o.g. u čuvenom predmetu “Vila”; Čuvenom po tome što deceniju i po nije dobio epilog.

11. Bila je to i vrlo prijeteća poruka Milanku Kajganiću koju je on, očito, odlično shvatio, ali ne i prijavio, jer se uplašio i od tada Dodik nikada više nije pozvan u Tužilaštvo BiH, niti je protiv njega podignuta optužnica u predmetu “Vila”.

Sve su “poravnali” Milan Potkovani Tegeltija, pripadnik Podzemlja, i Milanko Kajganić, a v.d. Glavni tužilac je zaledio taj i mnoge druge predmete kako ne bi “Tužilaštvo BiH uticalo na rezultate izbora”. Kakvo odvratno licemjerstvo i rad u korist Mafije.

12. Za kraj ovog dijela da navedem da su brojni privedeni, polomljeni, ali ne i saslušani tog 26./27. marta podnjeli prijave protiv Kostreševića i narkokrtice Mladena Marića, ali to nije učinio i Danko Kajganić - valjda kako ne bi uticao na “rezultate izbora”. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter