Drskost Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja i sramni otkazi čistačicama - Može li ih spasiti srpski Robin Hud?

Drskost Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja i sramni otkazi čistačicama - Može li ih spasiti srpski Robin Hud?

Danas mi se obratila grupa bivših radnica Doma zdravlja, koje su radile kao čistačice u  higijeničarskoj službi nakon „reformi“ i sramnih odluka gradskih vlasti predvođenih gradonačelnikom Borisom Jerinićem i njegovim poslušnicima poput direktora Doma zdravlja Vladimira Markovića, kadra lokalnog SNSD-a .

Radnice – čistačice Doma zdravlja u Doboju su proglašene tehnološkim viškom i ostaće bez posla, a većina je u poznim godinama i teško može očekivati da će pronaći drugi posao do penzije, a ponude gradskih vlasti za njih su neprihvatljive.

Poslije 15 i više godina rada radnice ostaju bez posla 15. februara ove godine, a Dom zdravlja će angažovati drugu firmu da umjesto njih održava higijenu u zdravstvenoj ustanovi. Otpuštenim radnicama nudi se prelazak u DIRK – Direkciju za izgradnju i razvoj grada Doboja, ali većina radnica to neće da prihvati jer Direkcija već ima višak radnika i zaposlenima plate i doprinosi već kasne mjesecima, i jasno je da to nije trajno rješenje a vlast problem pokušava staviti pod tepih trenutno presipajući iz šupljeg u prazno.

Poslije nove godine nastojaću da odem do Doboja, razgovaram sa otpuštenim radnicama i snimim prilog, kako bih skrenuo pažnju javnosti na njihov problem, te ću tražiti od Borisa Jerinića i direktora Doma zdravlja Vladimira Markovića da odustanu od suludih „reformi“ i otpuštanja čistačica, jer je najlakše prelomiti preko leđa sirotinje.

Jasno je da iza svega stoje interesi i trka za novcem lokalnih moćnika i sa njima povezanih dvorskih firmi i tajkuna. Suludo je da Grad Doboj baca preko 30 miliona makara na rušenje postojeće i izgradnju nove zgrade gradske administracije, milione za novi vozni park, a da pokušavaju da štede otpuštanjem čistačica i preko leđa sirotinje.

Nadam se da će prevladati razum i da će lokalni moćnici odustati od sulude ideje i otpuštanja čistačica, jer je gradu Doboju potrebno veliko čišćenje i pospremanje sa vrha.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: Printscreen/BHRT/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter